Kimsenin Bilmediği Kuzey Kutbunda Zirve Nerede? Zirveyi Görebilmek İçin Her Yol Deneniyor

Tarih boyunca birçok kaşif tarafından merakla takip edilen yerlerden biri de şüphesiz Kuzey Kutbu’dur. Kuzey Kutbu’na birçok kişinin cesaret edememesine rağmen o birçok kez denemesini yaptı.

Yayınlanma:
Kimsenin Bilmediği Kuzey Kutbunda Zirve Nerede? Zirveyi Görebilmek İçin Her Yol Deneniyor

Kuzey Kutbu’nun keşfi için çalışmalarda bulunan Robert Peary’nin birçok noktası keşfettiğini ve Kuzey Kutbu’nu yendiğini söyledi. Farklı ve zorlu noktalarına kadar ilerlemeyi başaran Robert’in detayları ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Farklı denemelerin ardından zirveye ulaşmayı başaran kaşifin uluslararası birçok medya kuruluşuna açıklama yaptığı görüldü.

Dünyanın en gizemli yerlerinden biri olan Kuzey Kutbu’na gitmek herkes için mümkün olmayabiliyor. Birçok kaşifin gitmek istediği ancak cesaret edemediği yerlerden olan Kuzey Kutbu için Robert Peary’nin birçok farklı denemesi bulunuyor. En sonunda zirveye gitme konusunda karar kılan kaşifin bir meydan okumada da bulunduğu görüldü. Kuzey Kutbu’nun birçok farklı noktasına kadar ilerlemeyi başaran kaşifin deneyimlerini gazetecilerle paylaştığı belirtildi. Kuzey Kutbu’nun bilinmeyen ve görünmeyen yerlerini keşfetmeyi başaran Robert Peary’nin uzun bir süre burada tek başına yaşadığı belirtildi.

63d43f6f86b2472908aa238d.webp

Yıllarca Kuzey Kutbu’nda Seyahat Etti

Robert Peary, ABD’li ve görev yapan bir denizci olarak biliniyordu. Hayatı boyunca hedeflediği Kuzey Kutbu seyahatini gerçekleştirmesi için desteğe ihtiyacı vardı çünkü birçok denizci kutuplara ulaşamadan hayatını kaybediyordu. Dönemin ABD Başkanı Theodore Roosevelt ise onun bu çalışmalarına destek olmuş ve bir ekip kurmuştu. Bu anlamda Robert Peary destek almasından ötürü diğer denizcilere göre daha şanslıydı. Her zaman bir hayali olan Kuzey Kutbu seyahati için nihayet her şey hazırlanmıştı.

Kuzey Kutbu’na gitmeden önce Kanada ve Grönland’a sefer düzenleyen ekibin nihayetinde 1905 yılında New York’tan kutuplara doğru seyahati başladı. 24 kişilik bir ekibi ile uzun bir süre boyunca denizlere açıldı. En sonunda Kuzey Kutbu’na ulaşmayı başaran ekibi eskimolar karşıladı. Farklı engelleri tek tek aşmayı başaran ekibin yıllarca süren seferin ardından kutuplara ayak bastığı belirtildi. Uzun süren yolculuğun ardından eskimolar tarafından karşılanan ekip ise kutuplara ulaşan ilk insanlar olmasından ötürü de ayrıca değer kazanmış oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.