Körfez ülkeleri Katar ile Diplomasiyi neden kesti? Katar'da neler oluyor?

Katar'da neler oluyor? Körfez ülkeleri neden Katar ile ilişkileri sonlandırdı. İşte Suudi Arabistan dahil 5 ülkenin Katar ile ilişkileri sonlandırmasının nedeni.

Yayınlanma:
Körfez ülkeleri Katar ile Diplomasiyi neden kesti? Katar'da neler oluyor?

Körfez ülkeleri bugün gelen haberlerle çalkalandı. Suudi Arabistan ile birlikte 5 Arap ülkesi, Katar ile diplomatik ilişkileri sonlandırdı. Bu da körfez bölgesinde son dönemlerde görülen en büyük diplomasi krizi olarak ön plana çıkıyor. Peki bu kriz neden yaşandı? Suudi Arabistan dahil 5 ülke Katar ile neden diplomatik ilişkileri kesti? İşte en önemli neden.

Katar ve diğer Körfez ülkeleri arasındaki bugün alevlenen gerilim son aylarda artmıştı.

Suudi Arabistan Katar'ı, 'Orta Doğu'da terörizme destek verme' suçundan suçluyor ve Doha yönetiminin Suriye'de adını "Şam'ın Fethi Cephesi" olarak değiştiren Nusra Cephesi'ni ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü desteklediği yönünde karar kıldı ve bu nedenle ilişkiler sonlandırıldı.

Suudi Arabistan ile beraber Mısır'ın da dile getirdiği suçlamalardan bir diğeri ise Katar'dan 'Müslüman Kardeşler hareketine hem siyasi hem de finans yönünden destek verilmesi'.

Mısır ve Suudi Arabistan ülkeleri, kendilerine Müslüman Kardeşler hareketini diyen örgütü de "terör örgütü" olarak kabul ediyor.

Bahreyn'in İlişki Kesme Nedeni

Bahreyn'in diplomatik ilişkileri kesme gerekçesi ise Katar'ın ülkedeki 'İran destekli silahlı gruplara destek vermesi' olarak açıklandı. Bahreyn'den yapılan açıklamada "Medya yoluyla ülkedeki terörist faaliyetler kışkırtıldı ve ülkede kaos ortamının oluşması için çabalandı" deniyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, sıcak gelişmelerden, kamu haberlerinden, dünya haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.