Kredi çekmek isteyenler dikkat! Yeni kredi sistemi devrede: Sadece o kişiler yararlanabilecek

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde biriken tutarları teminat olarak kullanarak kredi alma imkanı sunulacak. Bu yeni düzenleme Nisan ayı itibarıyla hayata geçirilecek. İşte detaylar!

Yayınlanma:
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Yeni kredi sistemi devrede: Sadece o kişiler yararlanabilecek

Nisan ayı itibarıyla, Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki (BES) tasarruflarınızı teminat olarak göstererek kredi kullanma olanağı sağlayan bir uygulama devreye giriyor. Bu sayede, BES katılımcıları birikimlerini bankalara kanıt olarak sunup, gereksinim duydukları krediyi alabilecekler.

UYGULAMANIN AVANTAJLARI NELER?

BES üyeleri, e-Devlet aracılığıyla birikimlerini kanıtlayan belgeleri edinebilecekler. Bu evraklarla birlikte, bankalara başvurarak ihtiyaç kredisi talebinde bulunabilirler. Bankalar, kredi onay sürecinde BES birikimlerini de dikkate alacaklar. Kredi faiz oranları ise, BES birikim miktarına ve bireyin kredi skoruna bağlı olarak ayarlanacak.

bireysel emeklilik

Eğer kredi zamanında ödenmezse, BES’teki birikimler tehlikeye düşebilir. Kredi faiz oranları, birikim tutarına ve alacaklının kredi geçmişine bağlı olarak artabilir. Bu yeni uygulamanın hayata geçirilmesi Nisan ayı itibarıyla öngörülmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.