Kuzey Kore'den ABD'ye Flaş Tehdit: "Uçak Gemisini Tek Darbede Batırırız"

Kuzey Kore açıklarına uçak gemisi yollayan ABD'ye Kore yönetiminden sert tepki geldi. Kuzey Kore, ABD'ye gemiyi batırmakla tehdit etti. İşte detaylar ve bölgede son durum.

Yayınlanma:
Kuzey Kore'den ABD'ye Flaş Tehdit: "Uçak Gemisini Tek Darbede Batırırız"

Amerika Birleşik Devletleri ile Kuzey Kore arasında son günlerde yaşanan gerginlik artarak devam ediyor. Füze dönemlerine sert tepki gösteren ABD'ye Kore yönetimininden art arda sert açıklamalar gelmişti. Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın emri üzerine Kore Yarımadası'na doğru ilerlemekte olan USS Carl Vinson uçak gemisini tek darbede batırmakla tehdit etti.

Önceki gün Pasifik Okyanusu'nda, iki Japon destroyeri ile birleşerek Filipinler açıklarında tatbikata başlayan Carl Vinson adlı geminin başını çektiği ABD filosunun bu hafta içerisinde Güney Kore açıklarına ulaşması bekleniyor.

Kuzey Kore'nin devlet yayın organı olan Rodong Sinmun gazetesinde konu ile ilgili yer alan yazıda, "Kuzey Kore'nin askeri gücünü göstermek için tek bir hamlede ABD'nin nükleer güce sahip bir uçak gemisini batırmaya hazır olduğu" ifadelerine yer verildi. Öte yandan yazıda Kuzey Kore'nin Amerika kıt'asına ve Asya Pasifik bölgesine ulaşacak kapasitede silaha ve 'mutlak silah' olarak nitelenen hidrojen bombasına sahip olduğu da öne sürüldü.

Filo, Başkan Donald Trump'ın emriyle yola çıkmıştı. Trump yönetimi, Kuzey Kore'nin uluslararası uyarılara karşın peş peşe gelen füze denemeleri karşısında stratejik sabrın tükendiğini söylemişti.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.