Makedonya'dan Göçmenlere Savaş Gibi Müdahale

Makedonya'dan Savaş Gibi MüdahaleMakedonya'ya geçmeye çalışan 7 bin göçmeni biber gazıyla engellemeye çalışan Makedonya polisi tepki çekti.Yunanistan'dan Makedonya yolu üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan ve çoğunluğunu...

Yayınlanma:
Makedonya'dan Göçmenlere Savaş Gibi Müdahale

Makedonya'dan Savaş Gibi Müdahale

Makedonya'ya geçmeye çalışan 7 bin göçmeni biber gazıyla engellemeye çalışan Makedonya polisi tepki çekti.

Yunanistan'dan Makedonya yolu üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan ve çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu gruba Makedon polisi biber gazıyla müdehale etti. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu göçmenlerden bazıları baygınlık geçirdi.

Günde 300 kişinin kabul edildiği sınırdan bir günde 7 bin kişinin cebren geçmek istemesi üzerine zor kullanan Makedonya polisi göçmenlere bir kez daha savaşı hatırlattı.

Tel örgüleri yırtarak sınırdan geçmeye çalışan mültecileri geri püskürten Makedonya kapasitesinin üzerinde mültecinin geçişine izin vermedi.

Gözler Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 7 martta gerçekleşecek zirveye çevrilmiş durumda. Avrupa Birliği kapasitesinin üzerinde göçmen kabul etmezken Avrupa'ya kabul edilen göçmenlerin vasıflı insanlar olmasına öncelik veriyor ve bir yıl içinde kendi dillerini öğrenen kişileri işe yerleştiriyor.

Göçmenler ise oraya çocuklarının daha iyi eğitim alması için giderken gençlerin gitmek istemelerinin en büyük sebebi ev ve 800€ olan göçmen yardımı. Tek yapmaları gereken şeyse Almancayı bir yıl içinde öğrenebilmek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.