Memur ve emekliye yüzde 18'lik zam müjdesi! Bu sabah 10.00'da resmi olarak duyuruldu!

Temmuz ayın öncesinde memur ve emeklilere yönelik üç aylık enflasyon farkı açıklandı. Farkın ortaya çıkmasının ardından insanlar şu soruya yanıt aramaya başlıyor: Üç ayda enflasyondaki fark ne oldu? Bu soruya karşılık olarak ise memur maaşları ve emekli memur emekli maaşlarına ise 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025 yılının ilk altı ayında ise yüzde 6, ikinci 6 ayında ise yüzde 5 oranında zam yapılacağı kaydedildi. Bu artışlar, faiz oranları enflasyon oranının altında k

Yayınlanma:
Memur ve emekliye yüzde 18'lik zam müjdesi! Bu sabah 10.00'da resmi olarak duyuruldu!

TÜİK tarafından Mart ayı enflasyon istatistikleri açıklandı. Enflasyondaki üç aylık fark netleşti. Enflasyon istatistiklerine tepki olarak memur maaşlarının ve emekli maaşlarının üç aylık enflasyona paralel olarak artırılması gündeme gelmiş oldu. İşte memur maaşlarında enflasyon farkları..

Üç ayda enflasyondaki fark ne oldu?

Aylık enflasyon Ocak'ta %6,7, Şubat'ta ise %4,53 olarak gerçekleşti. Ocak ve Şubat ayları için aylık enflasyon oranı %11,23'tür.

TÜİK Mart ayı enflasyon istatistiklerini açıkladı. Açıklanan enflasyon oranına bakıldığında Mart ayı için TÜFE yıllık %68,50, aylık bazda ise %3,16 arttı. Bu da üç aylık enflasyon oranının yüzde 14,39 olduğunu gösteriyor.

Memur ve emekliye yüzde 18'lik zam müjdesi

Ocak 2024'te sona eren mali yıl için memur maaş artış oranı yüzde 15 olarak belirlendi, bu da üç ayda 0,06 puanlık enflasyon farkı oluşmasına neden oldu. Nisan, mayıs ve haziran ayları arasındaki enflasyon farkını da eklediğinizde maaştaki artış açıkça görülüyor. Memurların maaşlarına Temmuz ayında %10 oranında zam yapılması planlanıyor. Enflasyon farkları da eklendiğinde memur ve emeklilerin yaklaşık %18'lik bir artış görmesi bekleniyor.

Memur ve emekli maaşlarındaki artış 3 Temmuz'da açıklanan enflasyon rakamlarından açıkça görülüyor. Memur maaşları ve emekli memur emekli maaşları 2024 yılının ilk yarısında yüzde 15, 2024 yılının ikinci yarısında yüzde 10, 2025 yılının ilk yarısında yüzde 6, 2025 yılının ilk yarısında yüzde 5 oranında artırılacak. Bu artışlar faiz oranlarının enflasyon oranının altında kalması durumunda ortaya çıkacak. Enflasyonun artış oranından yüksek kalması durumunda memur ve emekli memurlar maaşlarındaki enflasyon farkını artış olarak değerlendirecek.

Not: Enflasyon oranının negatif olarak açıklanması durumunda hesaplanan kümülatif oran düşürülebilir. Maaşınıza yansıyan fark, diğer aylarda yayınlanan enflasyon verilerine göre belirlenmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.