Milyonlarca emekliye canlı yayında duyurdu! Emekliye temmuz ayında yapılacak net zammı açıkladı

Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında asgari ücrette bir artış ve emekli maaşlarında düzeltme beklentisi içinde olduğunu ifade ederek net tarih verdi. İşte tüm detaylar...

Yayınlanma:
Milyonlarca emekliye canlı yayında duyurdu! Emekliye temmuz ayında yapılacak net zammı açıkladı

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, refah payıyla birlikte %49,25'lik bir zamdan faydalandılar ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. 2024 yılında emeklilere toplamda 6 bin TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı, refah payı hariç %37,57 oranında gerçekleşti ve zamlı maaşlar bu oran üzerinden hesaplandı. Ek olarak, bu rakama %11,68'lik bir ek zam daha eklendi ve bu fark da emeklilerin hesaplarına yatırıldı.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi ve Haziran-Temmuz döneminde emekli maaşları %49,25'lik zamlı olarak ödenecek.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi ve Haziran-Temmuz döneminde emekli maaşları %49,25'lik zamlı olarak ödenecek.

Böylece, 2000 liralık ikramiye 3000 liraya yükseldi ve emekliler her iki bayramda toplamda 6000 lira ikramiye alacak.

2024 yılında asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, ikinci bir asgari ücret zammı gündeme gelmeye başladı.

Aynı zamanda, emeklilere verilecek bayram ikramiyelerine de %50 zam yapılarak 2 bin liradan 3 bin TL'ye yükseltilmişti. Ancak, emekli ikramiyelerine yapılan bu zam, vatandaşlar arasında yeni bir zam talebini doğurdu.

MECLİS’TEN EK ZAM KARARI ÇIKABİLİR

Gazeteci Fatih Portakal, bugünkü yayınında asgari ücretle ilgili iddialara vurgu yaptı ve emekli ikramiyelerine dair önemli bir detayı paylaştı.

Portakal, Meclis'te görüşülecek olan konuyla ilgili sürpriz bir gelişmenin yaşanabileceğini ve emekli ikramiyelerine ek bir zam yapılabileceğini öne sürdü.

Ayrıca, ekonomist Dr. Şeref Oğuz'un öne sürdüğü "Haziran ayında ikinci bir asgari ücret zammı yapılacak" iddiasını da tekrar gündeme getirerek önemle vurguladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.