Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur Hayatını Kaybetti

Tedavi gördüğü hastanede Muhterem Nur vefat etti.

Yayınlanma:
Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur Hayatını Kaybetti

Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur gerçek adı Aysel Kısa Akbaş olan ve bir dönem oyunculuk yapan Muhterem Nur hayatını kaybetti. Muhterem Nur organ yetmezliği nedeni ile bir süredir tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında vefat etti.

3 mart 2013'te  vefat eden Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Muhterem Nur  Kimdir?

Gerçek adı Aysel Kısa Akbaş olan ve 31 aralık 1932'de Makedonya sınırları içinde olan Manastır şehrinde dünyaya gelmiştir. Annesini 16 yaşındayken doğum esnasında kaybetti. Kendisini teyzesi büyüttü. Ona Olga adını verdiler. Küçük yaşta ailesiyle birlikte manastır göçleriyle başlayan göçle birlikte Türkiye'ye geldi. ilk olarak diğer göçmenlerle birlikte Tekirdağ'a yerleştiler. 1942'de İstanbul'a yerleştiler. Ailesi adını Aysel Muhterem koydu. Çocukluğu İstanbul Eyüp'te geçti.

Fabrikaya işçi olarak girmişti o günlerde. Daha sonra sinema ile tanıştı 1950 yıllarında "Yıldızlar revüsü" filminde figüran olarak oynamaya başladı. Fabrika işinden ayrılıp figüranlık yapmaya devam etti. daha sonra 20'nin üzerinde küçük rollerde oynadı. Daha sonra onu tüm Türkiye'ye tanıtacak olan üç arkadaş filminde başrol aldı.

Kısa sürede başrol oyunculuğu yapan dönem oyunculuğuna bağlı kalması nedeni ile iş yapamaz olmuştu ve artık borçlarını ödeyemez hale gelmişti bu yüzden 10 gün hapis yattı.

1982 yılında Arabesk Müziğin Babası Müslüm  Gürses ile tanıştı. Birbirlerine  aşık oldular ve iki genç oyuncu gizlice evlendi.

Yeşilçam'ın ağlayan ve ağlatan kadını olarak bilinen Muhterem Nur 1950 ve 1960'lı yıllarda en çok izlenen filmleriyle bu dönemin en çok izlenen kadın oyuncularından biriydi.

İlk evliği gazeteci aktör 1961 yılında Işın Kaan ile oldu ve 1963 yılında ayrıldılar. 1982 yıllında Müslüm Gürses ile tanıştı ve 1986 yılında gizlice Beykoz evlendirme dairesinde evlenmişlerdir.

Ödülleri

4.Adana Altın  Koza Film Şenliği, Kara Gün filmi ile En iyi yardımcı kadın oyuncu,

17. İstanbul film festivali onur ödülü,

3.ipek yolu film festivali 2008 onur ödülü

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.