NATO’dan Açıklama Geldi: İsveç, Finlandiya ve Türkiye Üçlüsünden Mart Ayında Toplantı Olacak

NATO’dan açıklama geldi. NATO genel sekreteri Stoltenberg, Mart ayında Finlandiya, İsveç ve Türkiye üçlüsünün toplantısında mutabik olduklarını belirtti.

Yayınlanma:
NATO’dan Açıklama Geldi: İsveç, Finlandiya ve Türkiye Üçlüsünden Mart Ayında Toplantı Olacak

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklama yaptı. Açıklamasında mart ayında İsveç ve Finlandiya ve Türkiye’nin toplantısına mutabik kaldıklarını söyledi. Genel sekreter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları görüşmeler sonrasında Mart ayındfa toplantı yapılması konusunda bir planlama durumu olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Mart Ayına Dikkat Çekti!

NATO Genel Sekreteri Mart ayında bir toplantını yapılabilecek olduğunu açıkladı. Geçen hafta Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapıldığını vurgularken, Finlandiya ve İsveç arasında geçtiğimiz haziran ayında imzalanan anlaşmanın nasıl ve ne şekilde olacağına dair üçlü bir toplantının yapılmasının önemli olacağının altını çizdi. Üçlü bir toplantının düzenlenmesi konusunda mutabık kalındığını belirtti.

1648114034573-cda-7-a-419-ad-9-c-4-c-04-babc-5564-bcbe-8-f-86.jpg

Diğer yandan Türkiye’nin Finlandiya’nın üyeliğiyle ilgili olarak olumlu bir bakış açısına sajip olduklarını söyledi. İsveç’le ilgili olarak birkaç konunun kaldığını ve Mart ayı itibariyle de üçlünün bir araya gelerek anlaşmaya dair konunun yeniden ele alınması gerektiğinin önemli olacağını söyledi.

NATO: Finlandiya ve İsveç’in Üye Olmalarından Memnuniyet Duyacağız

NATO, iki üyenin katılım yapmasıyla ilgili onayın Macaristan meclisi tarafından onaylanacağını söyledi. Finlandiya ve İsveç’in de üye olmalarından memnun kalacaklarının altını çizen NATO Genel sekreteri, Türkiye’nin de bu sebepten dolayı yeniden bir araya gelerek toplantı gerçekleşmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

İsveç NATO katılım yapacak ülkelerden biri olurken, Türkiye katılmaları konusunda restini çekmişti. İsveç ve Türkiye arasında yaşanan kısa süreli gerginlik NATO tarafından da bastırılmaya çalışılıyor. Bu sebepten dolayı Finlandiya, İsveç ve Türkiye’nin de dahil olduğu toplantının yapılmasını istiyor. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak üçlü bir toplantı yapılması hakında konuşma yaptıklarını söyledi. Recep Tayyip Erdoğan’ın da üçlü toplantı yapılması konusunda mutabık kalındığını belirtirken, toplantının Mart ayında yapılma durumunun söz konusu olabileceğini söyledi. Finlandiya ve İsveç’in en kısa süre içerisinde üyeliğinin gerçekleşmesini istediklerini söylerken, aralarına katılmalarından büyük bir sevinç duyacağız dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.