Nato'nun Eski Üst Düzey Yetkilisinden Türkiye Açıklaması Geldi! Sabrımızın Bir Sınırı Bulunuyor

ABD’li olan eski NATO müttefik Kuvvetler Komutanı ve beraberinde emekli amiral James Stavridis Yunan medyasına konuşmak yaparak NATO ile Türkiye arasında yaşanan büyük gerilimi mercek altına aldı.

Yayınlanma:
Nato'nun Eski Üst Düzey Yetkilisinden Türkiye Açıklaması Geldi! Sabrımızın Bir Sınırı Bulunuyor

2009 ve 2013 yılları arasında NATO’da üst düzey yetkili görev üstelenen ABD’li ve emekli amiral James Stavridis Yunanistan’ın en çok okunan gazetelerinden birisi olan Kathimerine konuştu.

Türkiye kamuoyunun oldukça yakından tanıdığı James Stavridis, Türkiye'nin diğer bir NATO ülkeleri ile beraber Rusya’ya karşı uygulanmış ve uygulamaya devam eden yaptırıma katılmamasını eleştirdi. NATO’nun halen daha devam eden işleyişiyle ilgili detaylı bir açıklama yapan James Stavridis; “NATO Türkiye’nin üyeliği ile Finlandiya ve İsveç’in üyelik süreci arasında seçim yapma konusunda kesinlikle zorlanmayacak. Ancak geri kalan NATO üyelerinin de bir sabrının ve sınırının olduğu aşikar. Büyük ülkeler Finlandiya ve İsveç’in üyeliğini oldukça destekliyor.” sözlerini dile getirdi.

Nato içerisinde koordinasyon ve birliğin bir hayli uyumlu olduğunu dile getiren James Stavridis; “Yalnızca Türkiye İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı ayakta duruyor. Ancak genel olarak ittifakın birliği de bir hayli dikkat çekecek.” sözlerini dile getirdi.

Umuyorum Ki O Noktaya Gelmeyiz

Bundan kısa bir süre önce Bloomberg’e yazmış olan ve “Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması kesinlikle bir hata olur.” sözlerini dile getiren James Stavridis, bu konu ile ilgili olarak da; “Umuyorum ki bu noktaya gelmeyiz. Henüz güncel olarak bu noktada olmadığımızı söyleyebiliriz. Türkiye’deki seçimi beklememiz gerekiyor. Ancak geri kalan 29 NATO üyesi olan ülkenin de sınırının bir limiti bulunuyor. Şu nokta doğrultusunda yapılması gereken tek şey tansiyonu düşürmek için her şeyi yapmak. Daha sonrasında ise Türkiye’deki seçimlerden çıkacak olan sonucu görmek ve bir sonraki adımı detaylı bir şekilde düşünmek.” yorumunu dile getirdi. James Stavridis bu yıl Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılacağını da emin olduğunu dile getirdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.