Orionid Meteor Yağmuru Ne Zaman , Saat Kaçta? Meteor Yağmuru Çıplak Gözle İzlenir mi?

Meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru saat kaçta başlayacak? Meteor yağmurunu izlemenin en keyifli yolu nedir? İşte meteor yağmurları hakkında bilinmesi gerekenler.

Yayınlanma:
Orionid Meteor Yağmuru Ne Zaman , Saat Kaçta? Meteor Yağmuru Çıplak Gözle İzlenir mi?

Tüm dünyanın büyük bir merakla beklediği meteor yağmuru için geri sayım sona eriyor. 

Uzun süredir olacağı bilinen ve büyük bir merakla beklenen 'Orionid meteor yağmuru' için heyecan dorukta! Gökyüzünde yaşanan görsel şölenler arasında öne çıkan ve doğa tutkunları tarafından her yıl günler öncesinden hazırlık yapılarak takip edilen Orionid meteor yağmuru, bu yıl ekim ayında gerçekleşecek. Büyük bir merak ve heyecanla beklenen meteor yağmuru için nefesler tutulmuşken, meteor yağmurunu izlemek isteyen binlerce kişi ise internet üzerinden meteor yağmurunun saat kaçta ve ne zaman olacağı sorusunu soruyor.

En sık görülen gökyüzü olayları arasında olan meteor yağmurları ülkemizde de on binlerce kişi tarafından büyük bir ilgi ile takip edilmektedir. Ekim ayının ilk günlerinde gezegenimize ulaşmaya başlayan meteorların gökyüzünde oluşturduğu 'Orion meteor yağmuru' 21-22 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek. Bu tarihlerde meydana gelecek meteor yağmurunda saatte 20 civarında göktaşının izlenebileceği bekleniyor. Uzmanlar bu şölenin en iyi izleneceği saat aralığının ise gece 1 ile 4 arası olacağını söylüyor. Orionid meteor yağmurundan sonra 4-17 Aralık'ta Geminid gök taşı yağmuru olacak.

Her yılın ekim ayında meydana gelen Orionid yağmurları, Halley kuyruklu yıldızının enkaz bulutu tarafından üretilen iki meteor yağmurundan birisidir. İsmini Orion (Avcı) takımyıldızından geliyorlarmış gibi görünmelerinden dolayı almaktadır. 21-22 Ekim tarihlerinde saat 23.00'dan sonra doğu yönünde gökyüzünde birbirlerine yakın, belirgin bir şekilde üst üste dizilmiş üç yıldız bulunur. Bu yıldızları bulduktan sonra onların batı yönüne doğru baktığınızda onlardan daha kuvvetli bir şekilde parıldayan kızıl bir yıldız görürsünüz. Bu yıldız Avcı Takımyıldızı'nın en parlağı olan Betelgeuse yıldızıdır.

Meteor Yağmuru Nedir?

Meteorların dünya atmosferine girdiği zaman, uzayda bıraktıkları belirgin ışıklı izin, havanın yüzeyleri ile sürtüşmesinden kaynaklanan kızışmasıdır.

Meteor Yağmuru Ne İle İzlenir?

Meteor yağmurları insan gözü dışında hiçbir ekipmana ihtiyaç duyulmadan izlenebilir. Ancak hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, meteor yağmurunu izlemek daha kolay olacak.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.