Rusya'da Toyota Yedek Parçaları Tekrar Gündemde! Toyota Yeniden Teslimat Yapmak İçin Hazırlanıyor!

Japon otomobil üreticisi Toyota, Rusya'daki üretimini geçen yılın sonunda kapatmasının ardından yaptırımlara tabi olmayan Rusya'ya yedek parça sevkiyatına yeniden başladı.Yabancı Gazetelerde Açıklamalar YapıldıIzvestia gazetesi,...

Yayınlanma:
Rusya'da Toyota Yedek Parçaları Tekrar Gündemde! Toyota Yeniden Teslimat Yapmak İçin Hazırlanıyor!

Japon otomobil üreticisi Toyota, Rusya'daki üretimini geçen yılın sonunda kapatmasının ardından yaptırımlara tabi olmayan Rusya'ya yedek parça sevkiyatına yeniden başladı.

Yabancı Gazetelerde Açıklamalar Yapıldı

Izvestia gazetesi, Toyota Motor'un Rusya'daki yan kuruluşunun bayilerin bunu bildirmesine rağmen, şirketin tüm ortaklarına gönderdiği ve Toyota Motor'un yedek parça tedarik ve depo operasyonlarından sorumlu genel müdürü Andrey Shcherbakov tarafından imzalanan mektuba atıfta bulunarak, şirketin aracın garanti kapsamında olduğunu belirtti. Kısıtlamalı parçaları aynı anda ithal etmelerine izin verilir hale getirecekler. Ayrıca yetkili bayileri için paralel ithalatı etkinleştirmiş, onarım ve bakım için direkt komponent tedarikine yeniden başladığını belirtmiştir.

Toyota Motor basın servisi, garanti onarımları ve geri çağırma kampanyaları için bazı parçaların teslimatlarının test modunda yeniden başlatıldığını, her teslimatta parça adlarının ve miktarlarının duruma göre değiştiğini belirten bir açıklama yaptı. Belge, Japon otomobil üreticisinin Rus tüketicilerin çıkarlarını korumak için gerekli tüm adımları attığını vurguluyor.

Fabrikanın Geleceğine Yönelik Önemli Açıklamalarda Bulunuldu

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Eylül ayında yaptığı açıklamaya göre Toyota'nın St. Petersburg fabrikası kapatılmıştı. Toyota'nın Rusya'daki otomobilleri için satış sonrası hizmet vermeye devam edeceği belirtildi ve şirketin fabrika çalışanlarına olan bağlılığının altı çizildi. Açıklamada, 25 yıldır devam eden fabrikanın geleceğine yönelik temel araştırmaların başladığı belirtildi.

Rus Kommersant gazetesinde konuya ilişkin yer alan haberde, Toyota’nın Rusya pazarından çekilmediği ancak üretim için gerekli parçaların temin etmekte zorluk yaşadığı için fabrikayı kapatma kararı aldığı belirtildi. Mart ayının başından bu yana otomobil üreticisinin Ukrayna’da düşmanlıkların patlak vermesinin ardından lojistik zorluklar nedeniyle Rusya’daki çalışmalarına ara verdiğini yazan Kommersant, mevcut kararın ritmik teslimatlara devam edilememesinden kaynaklandığını söylüyor. Otomobil ihracatını askıya alan Toyota, Rusya’daki otomobil üretimine 2007 yılında başlamıştı. Japon otomobil markası, Ruslar arasında en çok tercih edilen yabancı otomobil markaları arasındaydı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.