Sofralara yeni bir soluk getiren yeşil mercimek salatası tarifi! Vücuda enerji depoluyor

Enerji depolamak istiyorsanız bu salata tarifini mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Sofralara yeni bir soluk getiren yeşil mercimek salatası tarifi! Vücuda enerji depoluyor

10 dakikada hazır mercimek salatasını bir kere deneyenler bir daha vazgeçemiyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YEŞİL MERCİMEK SALATASI

Türk sofralarının vazgeçilmezi yeşil mercimek salata olarak da sevilerek tüketiliyor. Yeşil mercimek salatası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 tane havuç, 3-4 dal taze soğan, 3-4 dal taze nane, maydanoz, dereotu, 3-4 dal roka, 1 tane kırmızı biber, 1 çay bardağı haşlanmış mısır, 3-4 tane salata turşusu. Sos için 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tane limon, zeytinyağı ve tuz. İlk olarak mercimekler bol suyla haşlanır. Havuçlar küp küp doğranır ve başka bir tencerede haşlanır. 

yeşil mercimek salatası tarifi

Yeşillik ve diğer malzemeler doğranır. Mercimek ve havuç soğutulduktan sonra üstüne diğer malzemeler eklenir. Üstüne sosu dökülür ve iyice karıştırılır. Mercimek cilt koruma ve kemik güçlendirme özelliğine sahiptir. İçinde olan protein sayesinde iştahı keser ve tokluk hissi verir. Bu şekilde kilo verme süreçlerinde sık sık tercih edilir. Glutensiz bir mercimek çölyak hastalarına da sık sık önerilir. Yeşil mercimek kronik hastalıklara karşı koruma sağlar, tansiyonu dengeler, kalp sağlığını destekler, sindirim sistemini düzenler. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.