Uzun süredir beklenen açıklama geldi. Gelen son dakika açıklamasında Ramazan Pidesinin bu yılki fiyatı kamuoyuna duyuruldu.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazanda uygulanacak pide fiyatının azami 6 lira 60 kuruşun üzerinde olmayacağını belirterek, “2015 ve 2016 yılında pidenin kilogram fiyatı 6 lira olarak uygulanmıştı. Örneğin Ankara’da geçen yıl 250 gram pide 1,5 lira iken, bu ramazanda Ankara’da 300 gram pidenin fiyatı 2 lira olarak belirlenmiştir.” dedi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: “Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde ülkemizde uygulanacak olan pide fiyatı ülke genelinde azami 6 lira 60 kuruşun üzerinde
olmayacaktır. 2015 ve 2016 yılında pidenin kilogram fiyatı 6 lira olarak uygulanmıştı. Örneğin Ankara’da geçen yıl 250 gram pide 1,5 lira iken, bu ramazanda Ankara’da 300 gram pidenin fiyatı 2 lira olarak belirlenmiştir. Bugün için ekmek fiyatlarında bir değişiklik söz konusu değil. Un fiyatında çok ciddi bir değişme olmadıktan sonra ekmekteki 4-5 lira arasında değişen fiyatı 2017’nin sonuna kadar korumayı amaçlıyoruz” dedi.
Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.
5haber.com | Ankara
Sosyal Medya’da 5HABER
Facebook | Twitter | Youtube | İnstagram
Google News’te Abone Ol