Son Dakika ! Altının Gramı ve Dolar Zirveyi Gördü (4 Aralık Güncel Verileri)

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından döviz ve altın piyasası yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta 130 TL seviyesinden işlem gören altını gramı son ayların en yüksek seviyesini gördü. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Son Dakika ! Altının Gramı ve Dolar Zirveyi Gördü (4 Aralık Güncel Verileri)

Son günlerde rekor üstüne rekor kıran dolar, önceki gün enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte yine tavan yaptı.

Amerika'nın Başkanlık seçimlerine kadar 3 liranın altında seyreden dolar, seçimlerden Trump zaferinin çıkması, daha sonrasında AP'nin aldığı Türkiye-AB ilişkileri durdurulsun kararı, Fed'in Aralık ayında faiz artışına gitmesi, yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları gibi ülke gündemini meşgul eden politik gelişmeler sonrasında rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Son olarak önceki gün 2016 yılına ait enflasyon verilerinin beklenilenin üzerinde olması sonucu yine yükselişe geçen dolar, güne 3.6040 lira ile yeni tarihi düzeye başladı ancak piyasalardan alınan son verilerde azda olsa düşüşe geçen dolar 3.58 seviyelerinde işlem görmeye başladı. Euro ise 3.73 TL seviyesinden işlem görüyor.

Altın yükselişte

Son günlerde yatay seyir gösteren altın fiyatları da enflasyon rakamları karşısında yükselmeye başladı. Önceki hafta 130 TL seviyesinden işlem gören altının gramı, bugün alınan son bilgilere göre kapalı çarşıda 134 TL seviyesinden işlem görmektedir. Çeyrek altın 214 TL'ye alınırken 219 TL'ye satışa sunulmakta, yarım altın 428 TL'den alınırken 439 TL'ye satılmakta ve Cumhuriyet altını ise 878 TL'ye alınıp 891 TL'ye satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.