Son Dakika İran Büyük Elçiliğinde Hareketli Dakikalar

Son günlerde yaşanan protesto olayları ile ilgili olarak İran'ın Ankara Büyük Elçilik binası önünde ve Tahran Caddesi üzerinde polis ekipleri önlemler alıyor.Ülkelerinde yaşanan olaylarla ilgili olarak sosyal medya üzerinden...

Yayınlanma:
Son Dakika İran Büyük Elçiliğinde Hareketli Dakikalar

Son günlerde yaşanan protesto olayları ile ilgili olarak İran'ın Ankara Büyük Elçilik binası önünde ve Tahran Caddesi üzerinde polis ekipleri önlemler alıyor.

Ülkelerinde yaşanan olaylarla ilgili olarak sosyal medya üzerinden birbirleri ile iletişime geçen İran vatandaşları protestolara destek vermek amacıyla Büyükelçilik önüne yürümeye çalışıyor. Emniyet mensupları ve Çevik Kuvvet ekiplerince alınan önlemlerle bu geçişlere izin verilmiyor.

Olası eylemlere karşı hazır bekletilen ekipler 24 saat nöbet beklemeye başladı.

Son günlerde yaşanan yoğun protestolarla dünyanın gözlerini üzerine çeken İran'da yaşanan protestolarda son dört günde 12 kişi hayatını kaybetti. Yaşam şartlarındaki zorluklar ve hayat pahalılığını protesto eden halk aynı zamanda rejim yanlısı gruplarla beraber ortalığı savaş alanına çeviriyor.

Pazar günü İran Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani tarafından sakinleştirilmeye çalışılmasına rağmen şiddet devam ediyor.

İran Milletvekilleri ile Pazartesi günü yapılan görüşmede, “Büyük ulusumuz geçmişte benzer olaylara tanık oldu ve rahatça onları ele aldı, bu hiçbir şey” dedi. Ancak İranlıların yasal kaygılar taşıdıklarını ve yasal protesto gösterileri yapma hakkına sahip olduklarını kabul etti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.