Taltif mağduriyetlerinin sebebi belli oldu: Polis taltifleri listelesini FETÖ hazırlamış

Darbe girişimi sonrasında ödemesi yapılan ve darbe gecesi görev almış olan polislere ücret ödemesi yapılmıştı. Büyük tartışmalara neden olan taltif ödemelerinin neden adil dağıtılmadığı ortaya çıktı. İşte darbe gecesi görev alan bazı polislerin taltif ödemesi almayan polislerin ödeme alamama nedeni.

Yayınlanma:
Taltif mağduriyetlerinin sebebi belli oldu: Polis taltifleri listelesini FETÖ hazırlamış

Darbe girişimi sonrasında, 15 Temmuz gecesi görev alan polislere taltif ödemeleri yapılmıştı.

Darbeci askerlere karşı duran polislere ödül olarak verilen taltif ödemeleri hakkında AK Partili Şamil Tayyar flaş bir açıklama yaptı. Şamil Tayyar, yaptığı açıklamasında taltif ödemeleri listelerini FETÖ'cülerin hazırladığını söyledi.

Şamil Tayyar, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmasında, "Türkiye'nin farklı illerinden açılmış farklı hesaplarla FETÖ'cü yaftalamasıyla işadamlarından para koparan, bürokratlara baskı yapanlar var. Sosyal medyada bunu yapan ahlaksızlar var. Milletvekili olduktan sonra beni dinledikleri anladıktan sonra ilk ciddi çıkışı yapan kişiyim. İstihbarat müdürünü gündeme getirince Hatay'a gönderdiler. Hatay'a atandıktan 1 yıl sonra 52 yurttaşımız hayatını kaybetti. 52 insan hayatını kaybetti, benim haklı çıkmam kime ne faydası var? Buna canım yanıyor, kızgınlığım ve öfkem bunadır." ifadelerine yer verdi.

Açığa Alınan 9 bin 103 Polis

Açıklamasının devamında geçtiğimiz gün açığa alınan polisler ile ilgili de konuşan Şamil Tayyar, "En son bir operasyon oldu 9 bin 103 kişi alındı. Öyle bir kurnazlık yapılmış ki şu anda cezaevinde bulunan kişilerin isimleri yazılmış. Araya da birilerini koymuşlar ve harmanlama yapmışlar. 100 doğrunun yanına 30-40 tane de yanlış yazıyorlar ve iş sulanıyor. Oradaki yanlış işi söylemeye çalışırken başka bir meselenin üstü örtülüyor." ifadelerine yer verdi.

Önce Listeleri Düzenleyenler Temizlenmeli

"Önce karar vericileri temizleyin ki, operasyon aşağı doğru gitsin. Aşağıdakileri temizliyorsun, yukarıdakiler yerinde dursun. Bu milletin vicdanını sızlatıyor. O listeleri senin temizlemediğin FETÖ'cüler oluşturuyor. Yukarıda problem var."

İhraç Eden Rektör Halen Görevde

"Rektörü getirdi diye adamı ihraç ediyorsunuz, ihraç eden rektörün kendisi ve hala görevde. Bunu nasıl anlatacaksınız. Ben bunların videosunu ekranlarda yayınladım. Cumhurbaşkanımızın izlemesi için Beştepe'de her yere ulaştırdım. Cumhurbaşkanı'na izlettirmiyorlar. Ve Cumhurbaşkanı'nın bundan haberi yok. Burada söylüyorum belki es kaza Cumhurbaşkanımız es-kaza izler de haberi olur diye. Maalesef izlettirilmiyor. Eğer bizi izleyen biri varsa ne olur şunu bir izlettirsinler. Ben niye bu çıkışı yaptım. Beştepe'de kurulan bariyeri aşmak için bir ses bombası attım. Sesimi duyurmak için."

5haber Olarak Daha Önce Dile Getirmiştik

Bizde taltif ödemesi döneminde darbe gecesi tüm polislerin taltif ödemesi almadığını söylemiştik. İlgili habere gitmek için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.