Trump'ın Başı Belada

ABD Senatodaki Demokrat Parti yöneticileri çarşamba günü Senato'da Azil süreci ile ilgili tartışmalara başladılar. Senatörler, Başkan Trump'ı mahkum etmek ve kongrenin gücünün kötüye kullanılması ve engellenmesi suçlamasıyla...

Yayınlanma:
Trump'ın Başı Belada

ABD Senatodaki Demokrat Parti yöneticileri çarşamba günü Senato'da Azil süreci ile ilgili tartışmalara başladılar. Senatörler, Başkan Trump'ı mahkum etmek ve kongrenin gücünün kötüye kullanılması ve engellenmesi suçlamasıyla görevden alınması gerektirdiklerini düşündükleri delilleri senatoya sundular.

Evin başsavcısı California temsilcisi, Temsilci Adam B. Schiff, senatörler sessizce Başkan Trump'ın kaderini konuşmaya hazırlanırken kürsüdeki yerini aldı.

Eşit ve ölçülü bir şekilde konuşan, 2020 Başkanlık seçimlerinde Ukrayna'yı “aldatmaya” yardım etmesi için Ukrayna'yı baskı altına almak için Ukrayna'yı kullanmak suçundan dolayı yargılanmasına başlandı.

Ülkenin kurucularını ve kendi çıkarlarını gözeten bir liderin kendi kişisel kazancı için demokrasiyi alt üst edebileceğine dair korkularını çağıran Schiff, Başkan Trump davranışının, anayasanın çerçevelerinin, suçlamanın çözümünü tasarladığında aklında olan şey olduğunu iddia etti. “savaşmak istediği kötülük kadar güçlü” dedi.

Schiff açılış konuşmasında, “Senato'daki mahkumiyeti ve görevden alınmasıyla düzeltilmediği takdirde Başkan Trump'ın görevini kötüye kullanması ve Kongre'nin engellenmesi hükümetin arasındaki güç dengesini kalıcı olarak değiştirecektir” dedi. “Başkan, yasaların üzerinde olduğuna ve kısıtlamalara küstah olduğuna inandığını gösterdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.