Türkiye Hollanda Krizi Hollanda Basınında Geniş Yer Buldu

Hollanda ile yaşanan diplomasi krizi, Hollanda basınında geniş yer buldu. İşte Hollanda basınında yer alan Türkiye Hollanda krizi haberleri.

Yayınlanma:
Türkiye Hollanda Krizi Hollanda Basınında Geniş Yer Buldu

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan polemikler, Hollanda basınında geniş yer buldu. İşte Hollanda basınıda Türkiye Hollanda haberleri.

De Telegraaf gazetesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'yı “yeniden" sert bir şekilde eleştirdiği ve “Lahey'in önümüzdeki parlamento seçimlerini Ankara ile olan ilişkilerine tercih etmesi halinde Hollanda'nın bunun faturasını ödeyeceğini" söylediği yer alan haberin başlığı “Türklerin öfkesi artıyor" şeklinde duyuruldu.

De Volksrant: De Volksrant isimli gazete, “Direksiyon kıramayız çarpışmak üzereyiz" başlıklı haber Rutte'nin “patronu olduğu ülkede boyun eğen adam olmak istemediği ve diplomatik zarar ile yaptırım savaşını, sonra bakarız düşüncesiyle şimdilik kabullendiği" değerlendirmesi yaptı.

Algemeen Dagblad: Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafıyla verilen manşet haberinde “Türkiye özür istiyor ve yaptırımlarla tehdit ediyor" başlığı atıldı. Gazetenin internet üzerinden yaptığı ankette okurlarına “Hollanda'nın Türkiye'ye dişini göstermesi iyi" şeklindeki görüşe yüzde 92'lik grup “Katılıyorum" yanıtını verildi.

Türkiye'den Hollanda'ya Nota

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda ile hafta sonunda yaşanan gelişmeler çerçevesinde Hollanda'ya iki nota verildiğini açıkladı. İlk Nota'da Türk vatandaşlarıyla biraraya gelmek üzere Hollanda'yı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Hollanda'daki diplomatik ve konsüler misyonlarımıza ve mensuplarına yönelik muamelenin, 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi ile 1963 tarihli Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin açık ihlalini teşkil ettiği vurgulandı. İkinci Nota'da ise Hollanda güvenlik makamlarının geçtiğimiz haftasonu yaşanan olaylarda barışçıl toplantı hakkını kullanan kişilere orantısız müdahalede bulunduğu, insanlık dışı ve aşağılayıcı yöntemler kullanarak, Türk toplumu ile vatandaşlarımızı kötü muameleye maruz tuttuğu belirtildi. Bakanlık ayrıca,  Hollanda Maslahatgüzarı Huisinga'nın üçükcü kez bakanlığı çağrıldığını açıkladı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.