Ukrayna'dan Gelen Haberler Bitmiyor! Zelenski’den Büyük İntikam Uyarısı Geldi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle patlak veren savaş can almaya halen daha devam ediyor. Bu süreç içerisinde Ukrayna devlet başkanı olan Zelenski’den de itiraf dolu bir açıklama geldi. Zelenski’nin yaptığı açıklama resmen ortalığı kasıp kavurdu!

Yayınlanma:
Ukrayna'dan Gelen Haberler Bitmiyor! Zelenski’den Büyük İntikam Uyarısı Geldi

Tüm dünyanın gözü kulağı resmen aylardır Ukrayna’dan son gelen haberlere takılmış durumda. Rusya Devlet Başkanı olan Putin’in geçtiğimiz yıl içerisinde Şubat ayında vermiş olduğu emir ile birlikte başlayan kanlı savaş halen daha can almaya devam ediyor. Batı’nın tank yardımı sayesinde sahada elini bir hayli güçlendiren Ukrayna Zelenski’nin sözleri ile resmen sarsıntı geçirdi. Ukrayna lideri itiraf dolu bir açıklamaya imzasını attı.

“Büyük Bir İntikam”

Zelenski’nin Rusya’nın büyük bir intikam olarak nitelendirmiş olduğu adımı attığını açıkladı. Ukrayna lideri Rus birliklerinin aylardır içerisinde bulundukları büyük çıkmazın hemen ardından cephe hattı boyunca saldırıların artmaya başladığının da altını çizdi. Zelenski yapmış olduğu açıklamada saldırıların giderek artarak devam etmesini bekledikleri bilgisini vatandaşla paylaştı.

aa16vte1.jpeg

Biden’dan F - 16 Sorularına Yönelik Net Cevap Geldi: Hayır!

Diğer bir yandan ise ABD Başkanı olan Joe Biden, Ukraynalı yetkililerin hava desteğine yönelik çağrılarına rağmen Ukrayna’ya kesinlikle f - 16 savaş uçağı göndermeyeceğini dile getirdi. Bir gazetecinin ABD’nin Ukrayna’ya olan f - 16 savaş uçağı sağlayıp sağlayamayacağı sorusuna ise Biden hayır şeklinde cevap verdi.

Wagner Nasıl Dünyanın Deneyimli Ordusu Haline Geldi

Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirildiği saldırılarda Rus paralı asker grubu olan Wagner grubu önemli bir yer teşkil ediyor. Peki Wagner dünyanın en deneyimli ordusu haline nasıl geldi? Bugüne kadar Suriye, Sudan Afrika, Libya kıtasında tespit edilmiş olan Wagner paralı askerlerinin sergilediği operasyonları hızla Doğu Avrupa’nın diğer ötesinde de yayıldı. Grubu cazip bir hale getiren yüksek macera ve maaş vadiydi. Eski bir Wagner savaşçısının BBC’ye söylemiş olduğu gibi içlerinde romantizm taşıyan kişiler Rusya’nın sınır ötesi çıkarlarını tek tek sormak için bu örgüte katılım sağlamıştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.