UNESCO’dan Kritik Lübnan Hamlesi Geldi! Haber Tüm Dünyaya Duyuruldu…

Dünyanın her yerinde tarihi ve kültürel eserleri koruyan ve birçok çalışma yapan UNESCO Dünya Mirası Komitesi, Lübnan sınırları içerisinde bulunan Trablus kentinde kontrollerini tamamladı. Trablus kentinde yer alan Rashid Karami Uluslararası Fuarı yapılan incelemenin ardından UNESCO tarafından tehlike altındaki Dünya Mirası listesine dahil edildi.

Yayınlanma:
UNESCO’dan Kritik Lübnan Hamlesi Geldi! Haber Tüm Dünyaya Duyuruldu…

Bu uluslararası fuar 1960'lı senelerde Brezilya'nın ünlü şehir mimarı Oscar Niemeyer imzası taşıyor. Bu mimarın yapmış olduğu harika tasarım sayesinde fuar yoğun ilgi görüyor. Etrafında çok sayıda bahçe ve göletler bulunan fuar UNESCO tarafından yapılan incelemeler sonrasında kritik bir karar ile tehlike altındaki dünyanın mirası listesine eklendi.

Sadece Lübnan'da Değil Tüm Bölgede Biliniyor

Rashid Karami Uluslararası Fuarı Lübnan'ın en bilindik yapıları arasında yer alsa bile sadece Lübnan’da değil tüm bölgede biliniyor. Herkes tarafından şaheser olarak kabul edilen bu fuar betonarme olma özelliği taşıyan bir ana binaya sahip. Ayrıca bumerang şeklinde inşa edilmiş oldukça geniş ve büyük bir salonda burada bulunuyor. Sahip olduğu özellikler sayesinde bu yapıyı yerli ve yabancı birçok turist Sene boyu ziyaret ediyor. Yaklaşık 750 metre uzunluğunda olan Bu fuar alanı 70 metre gibi oldukça büyük bir genişliğe sahip. Bu fuarda oldukça önemli ama bir o kadar da lüks çok sayıda sergi bulabilirsiniz. Böylesine önemli ve şaheser kabul edilen bir yere gerekli özenin gösterilmemesi nedeniyle tehlike altındaki Dünya Mirası Listesine dahil edilmesi birçok kişide üzüntü yarattı. Lübnan’ın UNESCO tarafından alınan bu kararın ardından nasıl bir davranış gösterileceği merak ediliyor.

depophotos-17825718.jpg

Lübnan Gerekli Çalışmaları Destek Verecek

Toplam alanı, bir milyon metrekareye ulaşırken, içerisinde, 120 bin metrekare bahçe, 20 bin metrekare gölet, 20 bin metrekare sergi ve konferans salonları ve yaklaşık 20 bin metrekare de sergi salonuna dahil edilebilecek ve kullanılabilecek alan yer alıyor.

UNESCO’dan yapılan açıklamada, Trablus'a, Lübnan'a ve bölgeye hizmet edecek şekilde fuar alanını restore etmek, korumak ve hayata döndürmek amacı ile Lübnan'ın fuarın küresel önemini göstermesine ve durumunu iyileştirmek için çalışmasına olanak tanıdığını belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.