Ünlü Ekonomist Alaattin Aktaş’tan Dolar Fiyatlarında Dikkat Çeken Yorum: ‘’Sert Düşüş Olabilir’’

Dolar fiyatlarının yukarı yönlü tırmandığı şu günlerde bir dolar 19 TL bandına yaklaşmış durumda. Dolar yükselişine devam ederken, piyasadaki son durum değerlendirmesi yapan ünlü ekonomistlerden ilginç açıklama geliyor.

Yayınlanma:
Ünlü Ekonomist Alaattin Aktaş’tan Dolar Fiyatlarında Dikkat Çeken Yorum: ‘’Sert Düşüş  Olabilir’’

Dolar piyasalarını ele alan ünlü ekonomist Alaattin Aktaş, dikkatleri üzerine çekecek önemli bir açıklamaya yer verdi. Şimdilerde dolar fiyatları ile ilgili henüz net bir durum yokken, 18 Haziran’da yapılması beklenen seçimlerin 14 Nisan’a çekilme ihtimali gündemde. Doğal olarak seçimin öne alınması, dolar piyasalarında da ciddi bir değişim rüzgarlarının esebilecek olduğunu vurgulayan ünlü ekonomist ‘’ sert düşüş olabilir’’ yorumunu yaptı.

Seçim Öncesi ve Sonrasında Piyasayı Değerlendirdi!

Solar yatırımcılarının da ünlü ekonomistlerden gelecek açıklamalara kulak verdiği şu günlerde, döviz kuruyla ilgili tahminde bulunan ekonomist Aktaş önemli bilgilere yer verdi. Aktaş, hem seçim öncesi hem de seçim sonrasında piyasada nasıl bir değişim rüzgarlarının yaşanabilecek olduğundan söz etti.

Ünlü Ekonomist’in ‘’ bela geliyor’’ olarak bomba bir açıklama yaparak göstermiş olduğu 15 Mayıs, yatırımcılarında üzerinde düşünmesi gereken bir konu olmasına neden oldu. Çünkü ünlü ekonomist tahminlerinde seçimin öne alınmasıyla birlikte dolarda sert bir çakılma durumunun yaşanma ihtimalinin olabileceği söylendi. 15 Mayıs tarihine dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Aktaş, doların bu yükselişinin devam etmeyeceğini ve tam tersine sert bir düşüş yaşanmaya başlanacak olduğunu ifade etti.

15 Mayıs’a Dikkat!

Piyasada nelerin değişebileceği yönünde tahmin ve analizleriyle dikkat çekmeyi başaran uzmanın, işaret etmiş olduğu 15 Mayıs sabahında her şeyin çok daha farklı olabileceğini söyledi. Bu tarihte büyük bir değişimin olabileceğini tahmin ettiğini ve hazırlıklı olunmasından fayda olacağını söyledi. Yaşanacak dönüşümle birlikte yolunun da açılacak olduğunu ifade eden Aktaş, doların yere çakılması an meselesi olabilir dedi.

Seçimlerin Cumhur ittifakının kazanmasıyla ekonomideki durumun şimdiki çerçevede olmayacağını ve bazı radikal değişimlerin yaşanma ihtimalinin olmas olasılığının olacağı söylendi. Ünlü piyasa uzmanı Aktaş, piyasalardaki yukarı yönlü yaşanan çıkışların yaz ayı başlangıcıyla düşüşe geçme durumu yüksek olabileceğini ön görüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.