Üreticilerin beklediği yaş çay fiyatı açıklaması geldi

Tarım Bakanı Faruk Çelik'ten bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Çelik yaptığı açıklamasında yaş çay fiyatını üreticilere duyurdu. İşte Bakan Çelik'in açıklaması.

Yayınlanma:
Üreticilerin beklediği yaş çay fiyatı açıklaması geldi

Son dakika açıklaması geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaklaşık 1 milyon üreticinin büyük bir merakla beklediği 2017 yılı yaş çay fiyatını açıkladı. Bakan Çelik yaptığı açıklamasında yaş çayın fiyatını 2 lira 13 kuruş olarak açıkladı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne bir ziyarette bulunan Bakan Çelik, açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Faruk Çelik, üreticiye yaş çay için 2 lira taban fiyat ve 13 kuruş da destekleme primi olmak üzere kilo başına 2.13 lira ödeme yapılacağını söyledi. Yaş çaya geçen yıl 1.77 lira taban fiyat, 13 kuruş da destekleme pirimi olmak üzere 1.90 lira ödeme yapılmıştı.

Yaş Çay Tarımı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yaklaşık 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çay tarımında yıllık 1 milyon ila 1 milyon 200 bin ton arasında değişen miktarda ürün elde ediliyor. Üretilen yaş çay, 151’ i özel sektör, 46’sı ÇAYKUR’ a ait fabrikalarda işlenerek yılda ortalama 200 ila 230 bin ton arasında kuru çay elde ediliyor.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.