Yeni Dönem Memur ve Emekli Maaşlarını Gösteren Tablo (Temmuz;'da Ek Zam Müjdesi)

Açıklanan enflasyon oranlarına göre yılın ilk 3 ayında enflasyonun fazla gelmesi, memur ve emekli maaşlarına ek zam geleceğini gösteriyor. İşte Temmuz ayında beklenen zam miktarı ve bu zam miktarına göre beklenen memur maaşları ile emekli maaşlarını gösteren tablo.

Yayınlanma:
Yeni Dönem Memur ve Emekli Maaşlarını Gösteren Tablo (Temmuz;'da Ek Zam Müjdesi)

Yılın ilk üç aylık dilimine ait enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emeklinin yılın ilk döneminde alacağı zam miktarları da netleşmeye başladı.

Önceki gün yapılan 2017 yılına ait ilk 3 aylık enflasyon oranı açıklamasın sonrasında, memurların ve emeklilerin ne kadar maaş alacakları, en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Enflasyon oranının beklenenden yüksek gelmesi ile yılın her 6 aylık döneminde zamlanan memur ve emekli maaşları, sabit oranın üzerinde bir zam alacak.

Memur ve Emeklilerin Maaşlarına Gelmesi Beklenen Zam

Yapılan enflasyon açıklaması ile emeklilerin maaşlarına Temmuz ayı itibariyle gelecek zam miktarı da tahmini olarak belli oldu. Buna göre Temmuz ayı itibariyle emeklilerin hesaplarına yatacak maaş miktarları aşağıdaki gibidir.

Tahmini Memur Maaşları Tablosu

Enflasyonun beklenenin üzerinde gelmesi ile birlikte memur maaşlarında da artışlar yapılacak. Her dönem uygulanan yüzde 3'lük oranın üzerine enflasyon rakamına göre bir oranda eklenecektir. İşte memurların Temmuz dönemi itibariyle almaları beklenen zamlı maaşları tablosu.

TÜİK Verilerine Göre İlk 3 Aya Ait Enflasyon Rakamları

Tüketici fiyatları Mart ayında yüzde 1.02 ile beklentilerin üzerinde arttı ve yıllık enflasyon yüzde 11'i aşarak yüzde 11.29 düzeyine çıktı.

Aynı dönemde yurt içi üretici fiyatları da yüzde 1.04 arttı ve yıllık üretici enflasyonu yüzde 16.09 düzeyine fırladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, üç aylık tüketici enflyasyonu yüzde 4.34 ile, ilk çeyrek sonunda yıllık yüzde 5.0 hedefine yakınlaşmış oldu. Tüketici fiyatlarındaki 12 aylık ortalamalara göre yüzde artış da 8.21'i buldu.

Son dakika haberlerinden, ekonomi haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.