Yeni Emekli Maaş Güncellemesi: E-Devlet Üzerinden Kontrol Edin

Emekli maaşı alanlar için yeni zamlar belli oldu ve zamlı Maaşlar hesaplara yatmaya başladı. Milyonlarca emekli vatandaş ne kadar zam aldığını hesaplamak için kök maaş sorgulaması yapmak istiyor.

Yayınlanma:
Yeni Emekli Maaş Güncellemesi: E-Devlet Üzerinden Kontrol Edin

Bu sebeple de E-devlet’ten kök maaş sorgulama işlemleri araştırılıyor. Peki emekli kök Maaş nasıl öğrenilir? Emekli kök maaş sorgulama nasıl yapılır?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları, yüzde 11,68’lik ek zam ile birlikte yüzde 49,25 oranında artırıldı. Bu zam, memur emeklileriyle zam oranlarının eşitlenmesini sağladı. Milyonlarca emekli, ocak ayında gerçekleşen bu ek artışın ardından, Şubat ayında hesaplarına yansıtılan ek farklarla maaşlarının güncellendiğini gördü.

EMEKLİ MAAŞLARINDA EŞİTLENME

Ocak ayında yapılan duyuruya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki artış yüzde 37,57 olarak açıklanmıştı. Ancak eklenen yüzde 11,68’lik refah payı ile toplamda yüzde 49,25’lik bir artış gerçekleşti. Bu oran, emeklilerin maaş günlerinde yüzde 37,57 oranında bir artışın yanı sıra, eklenen refah payı ile maaşlarının önemli ölçüde yükseltilmesini sağladı.

MAAŞ BİLGİSİ ÖĞRENME YÖNTEMLERİ

E-Devlet üzerinden emekli maaş bilgilerine ulaşmak için öncelikle 4A, 4B, 4C emekli aylık bilgisi bölümüne gidilmeli. Burada, aylık tutar, birikmiş tutar ve ek ödeme bilgileri gibi detaylar yer alıyor. Ayrıca, 5510 sayılı Kanun’un ek 19 maddesi kapsamında sağlanan destek ödemelerine de buradan erişilebilir.

Adım Adım Maaş Öğrenme:

Birinci Adım:

4 (A-B-C) emekli aylık bilgisi

Kök maaş bilgisi

Ek ödeme bilgisi

5510/ Ek 19 destek ödemesi

İkinci Adım:

4( A-B-C) emekli aylık ödeme bilgisi

Net maaş

Ek ödeme

Hesaba yatacak tutar

5510/ Ek 19 destek ödemesi

EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödemeleri, tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlerde gerçekleştiriliyor. SGK emeklileri her ayın 17-26’sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 arasında maaşlarını alıyor. Memur emeklileri için ise ödemeler her ayın 1-5’i arasında yapılıyor.

Ödeme Tarihleri:

SGK Emeklileri: Tahsis numarasının son rakamına göre 17 ile 26 arasında değişen tarihlerde.

Bağ-Kur Emeklileri: Tahsis numarasının son rakamına göre 25 ile 28 arasında değişen tarihlerde.

Memur Emeklileri: Her ayın 1 ile 5 arasında.

Bu yeni düzenleme ve ödeme yöntemleri, emeklilerin maaşlarını kolaylıkla kontrol etmelerine ve güncellemeleri takip etmelerine olanak tanıyor. Özellikle e-Devlet üzerinden yapılan bu işlemler, emeklilere zamandan tasarruf sağlayarak, maaş bilgilerine hızlı ve güvenli bir şekilde erişim imkanı sunuyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.