Yunanistan’da Yaşanan Tren Kazası Sonrası Halk Sokaklara Döküldü! Öfke Büyüyor

Yunanistan’da feci bir tren kazası yaşanmıştı. Yolcu ve yük trenin çarpışması kan gölüne neden olmuştu. Ölen sayısı 57’e yükselirken halkta öfke git gide artıyor..

Yayınlanma:
Yunanistan’da Yaşanan Tren Kazası Sonrası Halk Sokaklara Döküldü! Öfke Büyüyor

Yunanistan’ın Larissa bölgesinde 57 kişinin ölümüne neden olan feci tren kazası sonrasında halk sokağa döküldü. Yaşanan tren kaza olayından sonra halkın tepkisi de her geçen gün artmaya devam ediyor. Sokakta toplanarak protesto eden halk, 57 kişinin ölümünden dolayı çok fazla öfkeli. Onlarca kişinin yaralanması ve ölümüne neden olan korkunç kaza sonrasında öfkenin her geçen gün daha fazla artmaya başladığını söylemek mümkün.

Yunanistan’da 57 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan tren kazasında ölenlerin arasında tatilden dönen öğrencilerde bulunuyordu. Halk yıllardan beri uyarı yapılmasına rağmen önlem alınmamış olduğuna isyan ederken ’’ hayatımız değerlidir’’ sloganları attı.

Başkent Atina ve Selanik’te Protesto Çığlıkları!

Yük ve yolcu trenin çarpışması sonrasında ortalık kan gölüne çevrilirken, tren faciasında da ölüm sayısı artış göstermeye devam ediyor. Haliyle tren faciasında ölenlerin sayısının artmaya başlamış olması da halkı daha fazla öfkeye sürüklemesine neden oldu. 57 kişinin ölmesinden sorumlu tuttukları yetkili kişilerin, yıllardan beri uyarı yapılmasına rağmen hiçbir şekilde önlem almamasından şikayetçi oldular.

Başkent Atina ve Selanik’te sokağa dökülen yerel halk ‘’ hayatımız değerlidir’’ diye protestosunu sürdürdü. Yunanistan’da her geçen gün öfke daha fazla hakim olmaya başladı. Tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Polis Protesto Eden Halka Müdahale Etti

Başkent Atina ve Selanik’te yerel halkın bir araya gelerek yaşanan olayı protesto etmesi, polisin de müdahale etmesine neden oldu. Yüzlerce kişinin bir araya gelerek protesto etmesine neden olay sonrasında güvenlik güçleriyle protesto eden halk arasında çatışma çıktı. Protesto yapan göstericilerin olduğu yere çok sayıda polis gelirken, çok daha fazla olayın büyümemesi için müdahaleler yapıldı.

Tüm yaşanılan bu gelişmelerin haricinde demiryolları sendikaları grev yapma kararı aldı. Hükümetin demiryollarında yapılması gereken tedbirin alınmamasından dolayı suçlama yapılırken, gerginlik her geçen gün çok daha fazla büyümeye başlıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.