19 Mayıs'ta Bankalar, PTT ve Hastaneler kapalı mı yoksa yarım gün mü açık?

19 Mayıs'ta Bankalar, PTT'ler ve hastaneler açık olacak mı? 19 Mayıs günü idari izin mi sayılıyor? Bankalar yarım gün mü çalışacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
19 Mayıs'ta Bankalar, PTT ve Hastaneler kapalı mı yoksa yarım gün mü açık?

19 Mayıs gençlik ve Spor Bayramına saatler kala internet üzerinde en çok aranan kelimelerden biri de 19 Mayıs günü PTT, Banka ve hastanelerin açık olup olmayacağı sorusu oldu. Peki 19 Mayıs'ta Bankalar açık olacak mı? PTT'ler tam gün mü yoksa yarım gün mü izin yapacak? Peki 19 Mayıs günü hastaneler açık olacak mı? İşte detaylar.

PTT Açık Olacak mı?

19 Mayıs gününün resmi tatil olması nedeniyle PTT'ler idari izinli olarak sayılacak. Bu idari izin PTT çalışanlarının tamamını kapsamaktadır. 18 Mayıs günü tam gün olarak hizmet veren PTT'ler 19 Mayıs Cuma günü tatil yapacak. Bu nedenle 19 Mayıs'ta PTT'ler kapalı olacaktır. PTT'de işlemleri olan vatandaşlar, 22 Mayıs Pazartesi günü mesai saatlerini beklemek zorunda olacaklar. ATM üzerinden halledilecek işlemler ise PTT Bank ATM'lerinden 7/24 yapılabilecektir.

Bankalar Açık Olacak mı?

18 Mayıs günü tam gün açık olarak hizmet veren bankalar, 19 Mayıs gününü idari izin olması nedeniyle izinli olacak. Banka şubeleri de 22 Mayıs Pazartesi günü mesai açılışına kadar kapalı kalacak.

Noter Açık mı?

19 Mayıs'ın idari izin olarak sayılması nedeniyle Noter'ler de izinli sayılacak ve 19 Mayıs günü hizmet vermeyecekler.

Hastaneler Açık mı?

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı idari izin olması nedeniyle hastanelerin poliklinikleri de hizmete kapalı olacak. Acil durumu olan vatandaşlar, açık olan acil servislere müracaat edebilecekler.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.