2828 Kapsamında En Az İlkokul Mezunu KPSS'li ve KPSS'siz 3251 Memur Alınacak

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında kamuya en az ilkokul mezunu personel alımı yapılacak. İşte Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan duyuru.

Yayınlanma:
2828 Kapsamında En Az İlkokul Mezunu KPSS'li ve KPSS'siz 3251 Memur Alınacak

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden bir duyuru yayımlandı ve sosyal hizmetler kanunu kapsamında 3 bin 251 memur alımı yapılacağı açıklandı.

DPB'den yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananlardan istihdam hakkını haiz olanların atanabilmesi için Başkanlığımızca 18 Ekim 2017-03 Kasım 2017 tarihleri arasında toplam 3251 kadro/pozisyon için yerleştirme yapılacaktır.

Yerleştirme yapılacak kadro/pozisyonlardan;

- 1397 adedine KPSS sonuçlarına göre,

- 1854 adedine Kura Sonuçlarına göre,

yerleştirme yapılacaktır.

Yapılacak yerleştirme işlemlerine ilişkin Tercih Kılavuzu 16/10/2017 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı www.dpb.gov.tr adresinde ve 18/10/2017 tarihinde e-Devlet kapısı  www.turkiye.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

Adaylar yerleştirme için tercih işlemlerini ise 18 Ekim 2017-03 Kasım 2017  tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

Adayların söz konusu yerleştirme işlemleri için aşağıdaki hususlara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir;

1) Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir.

2) Yerleştirme işlemi Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır.

3) Bu nedenle adayların e-Devlet kapısı şifrelerinin bulunması gerekmektedir. E-Devlet şifresi bulunmayan adayların tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir.

4) Şifresi bulunmayan adayların bir an önce PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekmektedir.

5) Tercih işlemleri 03 Kasım 2017 Cuma günü saat 23:59’da sona erecektir.

6) Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar. Bu itibarla adayların tercihte bulunacakları kadro veya pozisyonları belirlemeden önce kadro ve pozisyonların karşısında yer alan şartları incelemeleri ve kılavuzda yer alan açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Memur alımı haberlerinden haberdar olmak için 5haber’i takipte kalın.

Facebook Grubu için TIKLAYINFacebook Sayfası için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.