Adana'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Projesi: 3 Kadın 3 Portre

8 Mart dünya kadınlar günü kapsamında Adana'da bir proje yapıldı. Yapılan projelerde 3 kadın sanatçı, erkeklerin kas gücü iel yaptıkları işleri yaparken fotoğraf ve görüntü çekti. Projenin adı ise 3 Kadın 3 Portre- Ben Seni Anlıyorum, Sende Beni Anla. İşte rojenin detayları.

Yayınlanma:
Adana'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Projesi: 3 Kadın 3 Portre

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili Adana'da, farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik yapıldı. Yapılan etkinlikte 3 sanatçı kadın, erkeklerin kas gücü ile yaptığı zor işleri yaparken fotoğraf ve görüntü çektirip; '3 Kadın 3 Portre - Ben Seni Anlıyorum, Sen de Beni Anla' adlı projeye imza attı

Herhangi bir dernek veya kuruluştan bağımsız hareket eden 6 kişilik ekibin hazırladığı projede oyuncu ve sunucu Yeliz Doğramacılar Arman, ses sanatçısı Betül Haydın ile balerin Didem Bekiroğlu yer aldı. Demiryolu işçisi, marangoz ve oto tamircisi olarak poz veren 3 kadın, proje kapsamında 8 Mart'ta yapacakları etkinliğin gelirini ihtiyaç sahibi bir kadına bağışlayacak.

ADANA'DA '3 KADIN 3 PORTRE - BEN SENI ANLIYORUM, SEN DE BENI ANLA' ADLI PROJEDE OYUNCU VE SUNUCU YELIZ DOGRAMACILAR ARMAN, DEMIRYOLU ISCISI OLARAK POZ VERDI. FOTO: ADANA, (DHA)

3 Kadın 3 Portre projesini hazırlayan Gamze Bağırsakçı, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Bağırsakçı, "Son zamanlarda kadına şiddet artmaya başladı. Bu canımızı sıkıyor. Biz de yaptığımız projeyle bir farkındalık yaratmak istedik. Çok iyi bir ekiple çalıştığımız için, ortaya da iyi bir iş çıktı" dedi.

ADANA'DA '3 KADIN 3 PORTRE - BEN SENI ANLIYORUM, SEN DE BENI ANLA' ADLI PROJEDE BALERIN DIDEM BEKIROGLU, MARANGOZ OLARAK POZ VERDI. FOTO: ADANA, (DHA) Kadınların Erkeklerden Beklentileri

Projede rol alan Yeliz Doğramacılar Arman ise kadınların erkeklerden ilgi, anlayış ve sevgi beklediğini söyledi. Arman şöyle konuştu:

"Her 8 Mart ve kadınlar söz konusu olduğu zaman, olumsuz haberler yayınlanıyor. Haberlerde, 'kadına şiddete hayır, kadına tecavüze hayır' deniliyor. Tabii ki bunları istemiyoruz ama, bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir farkındalık yaratmak istedik. Aslında erkekleri anlıyoruz, çok zor şartlarda çalışıyorlar, çok yoruluyorlar. Ama aslında şartlarımız eşit. Kadın olarak beklediğimiz sadece ilgi anlayış ve sevgi. Bunu anlamalarını ve fark etmelerini istiyoruz."

ADANA'DA '3 KADIN 3 PORTRE - BEN SENI ANLIYORUM, SEN DE BENI ANLA' ADLI PROJEDE SES SANATCISI BETUL HAYIN, TAMIRCI OLARAK POZ VERDI. FOTO: ADANA, (DHA) ADANA'DA '3 KADIN 3 PORTRE - BEN SENI ANLIYORUM, SEN DE BENI ANLA' ADLI PROJEDE SES SANATCISI BETUL HAYIN, TAMIRCI OLARAK POZ VERDI. FOTO: ADANA, (DHA) ADANA'DA '3 KADIN 3 PORTRE - BEN SENI ANLIYORUM, SEN DE BENI ANLA' ADLI PROJEDE OYUNCU VE SUNUCU YELIZ DOGRAMACILAR ARMAN, DEMIRYOLU ISCISI OLARAK POZ VERDI. FOTO: ADANA, (DHA) ADANA'DA '3 KADIN 3 PORTRE - BEN SENI ANLIYORUM, SEN DE BENI ANLA' ADLI PROJEDE OYUNCU VE SUNUCU YELIZ DOGRAMACILAR ARMAN, DEMIRYOLU ISCISI OLARAK POZ VERDI. FOTO: ADANA, (DHA)

5haber.com  |  Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.