Adanalı Güven Beklen'in Mehmet Salih Filmi CMS International Children's Festivalinde

Adanalı Yönetmen Güven Beklen'in çekimleri Adana'da yapılan ve kadınların dramını konu edinen uzun metraj filmi Mehmet Salih, Hindistan'da düzenlenen CMS International Children's Film Festivali'nde yarışacak.

Yayınlanma:
Adanalı Güven Beklen'in Mehmet Salih Filmi CMS International Children's Festivalinde

Adanalı Yönetmen Güven Beklen'in filmi 'Mehmet Salih' ülkemizi Hindistan'da düzenlenecek bir film festivalinde temsil ediyor. 'Mehmet Salih', Hindistan'da bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan CMS International Children's Film Festivalinde Türkiye'yi temsil edecek.

Adanalı Yönetmen Güven Beklen'in ilk uzun metraj filmi olan 'Mehmet Salih' başvuruda bulunduğu CMS International Children's Film Festivalinde gösterime layık görülen filmler arasında yer aldı. Hindistan'da düzenlenecek olan festivalde yarışma filmi olarak seçilen Mehmet Salih, festival boyunca iki kez gösterime girecek.

Festival kapsamında 2 kez gösterilecek olan Mehmet Salih filmi, ilk olarak 5 Nisan günü, daha sonra ise 10 Nisan günü festival katılımcıları ile buluşacak. Hindistan'ın Lucknow kentinde düzenlenen festivalde gösterime girecek olan Mehmet Salih'in ülkemize ödül ile dönmesi ve göğsümüzü kabartması, en büyük temennimiz.

Mehmet Salih filminin tüm çekimleri Adana'da gerçekleşmiş olup, film kadınların dramını ele almaktadır.

Altın Koza Finalisti

2016 yılında Adana'da düzenlenen Altın Koza Film Festivalinde finale kalan Mehmet Salih, daha sonra ise yurt içinde ve yurt dışında birçok film festivalinde gösterime girmişti.

Filmin Konusu

Filmin resmi internet sitesi olan mehmetsalihfilm.com'da filmin konusu ile ilgili, "Mehmet Salih, sessiz içine kapanık bir çocuktur. Evden kaçarak evlenen annesinden başka kimsesi yoktur. Hasta annesiyle birlikte yaşayan Mehmet Salih geceleri altını ıslatıyordur. Annesi her gün çamaşır yıkamasın diye mücadele veren Mehmet Salih, komşu kızı Ceylan’a da ilgi duymaktadır. Ceylan ise yanlış bir seçim yaparak evden kaçmıştır." ifadelerine yer verilmiştir.

Fragman

5haber.com  |  Adana

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.