Adanalılara Müjdeli Haber: Adana'da Yeni OSB Kuruluyor

Akdeniz İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan yaptığı açıklamada Adana'da bir Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağını dile getirdi. İşte o açıklama ve kurulacak yeni OSB'nin bölgeye ekonomik açıdan katkıları.

Yayınlanma:
Adanalılara Müjdeli Haber: Adana'da Yeni OSB Kuruluyor

Akdeniz İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda Adanalılara müjdeli haberi verdi.

Merkez şubesi Mersin’de bulunan ve Adana, Antakya, Kayseri ile Karaman İllerinde irtibat büroları olan Akdeniz İhracatçı Birlikleri, bünyesindeki 8 sektör ve 10362 ihracatçı firmaya hizmet vermeye devam ediyor. Koordinatör Başkanı Arslan, yeni sanayi bölgesi için Adana’nın seçilmesinde Adana’nın 160 km’lik deniz kıyısına ve hayvancılık, su ürünleri, balıkçılık, kanatlı eti ve et ürünleri açısından büyük bir potansiyele sahip olması, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamülleri ticaretinin merkezinde bir konumda yer alması, turunçgil, yaş meyve ve sebzede büyük üretim hacmine sahip olması gibi özelliklerin etkili olduğunun altını çizdi.

Adana'da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile bölgenin uluslararası çekim merkezi ve üretim üssü olmasını, bölgenin stratejik konumunu lojistik avantaj haline dönmesini, tarımdan elde edilen katma değerin yükseltilmesini, imalat sanayinde rekabet gücümüzün artmasını amaçladıklarını söyleyen Akdeniz İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, gerçekleştirdikleri takdirde bölgenin hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacağını kaydetti ve şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Ur-Ge) kapsamında yürütülen projeye işbirliği kuruluşu olarak, 16 firma ile 2013 yılında başladık. Bakliyat sektöründe başlayan projeye şu an hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe 2proje olarak 65 firma ile devam etmekteyiz. Şu ana kadar Almanya, Fransa, Dubai, Kanada, Amerika gibi ülkelere gitmemizi sağlayan ve rekabet şansımızı arttıran projeleri her zaman destekliyoruz.”

Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün yanı sıra kereste, sandık, kafes, palet sektöründe de faaliyet gösteren Birliğe üye üretici firmaların ihracata yönlendirilmesi ve söz konusu sektör ihracatının artırılması amacıyla 2016 yılından başlayan Ur-Ge Projesi 15 firma ile çalışmalarına devam etmekte, ülke ihracatı için olumlu katkılar sunuyor.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.