Amazon'un drone teslimatları ile ilgili çalışmaları meyvesini vermeye başladı...

2024'te İngiltere ve İtalya dahil olmak üzere çalışmalar sürüyor. Peki ne zaman Türkiye'ye gelecek?

Yayınlanma:
Amazon'un drone teslimatları ile ilgili çalışmaları meyvesini vermeye başladı...

Şirket ayrıca, College Station, Texas'taki (burada reçeteli ilaç teslimatını drone ile sunmaya yeni başladı) mevcut çabaları takiben, gelecek yıl ABD’nin başka şehirlerinde de drone operasyonlarına başlamayı hedefliyor

Birleşik Krallık ve İtalya'daki drone teslimatları, zamanla daha fazla konuma genişletilmeden önce tek bir tesisten başlayacak. Amazon önümüzdeki aylarda ABD, İngiltere ve İtalya'daki genişleme için belirli yerleri açıklayacağını söyledi.

Amazon müşterileri, kendi bölgelerinde bu seçenek mevcut olduğunda ve ağırlığı beş poundun altında olan uygun bir ürün satın aldıklarında, ürünün drone ile teslim edilmesini seçebilecek. Ofis ve teknoloji malzemeleri, ev ürünleri ve güzellik ürünleri de dahil olmak üzere binlerce ürün drone teslimatı için uygun durumda. Şirket, neredeyse bir yıldır, ilk iki Prime Air lokasyonunda müşterilere ürünleri bir saat veya daha kısa sürede teslim etmek için drone kullandığını belirtiyor.

DRONE TESLİMATLARINA BAŞLAYACAĞINI AÇIKLAYAN AMAZON, TÜRKİYE PAZARINA NE ZAMAN GİRİŞ YAPACAK

Bu arada Amazon, ilk kez geçtiğimiz Kasım ayında sergilediği MK30 drone ile teslimat yapmaya başlamayı planlıyor. Bu model, önceki drone'lardan iki kat daha geniş bir menzile sahip ve daha yüksek veya daha düşük sıcaklıklara karşı geliştirilmiş toleransa sahip. MK30 hafif yağmurda da çalışabiliyor. Amazon'a göre önceki drone'lardan daha küçük, daha hafif ve daha sessiz.

Dahası, MK30'un son modelinin, önceki gün orada olmayan hareketli vinçler gibi nesneler de dahil olmak üzere, teslimat alanındaki engelleri tespit edip bunlardan kaçınabildiği söyleniyor. Amazon, MK30'un daha yoğun nüfuslu banliyö bölgelerinde yaşayan ve arka bahçeleri daha küçük olan insanlara paketler teslim edebileceğini söylüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.