Antalya Film Festivali'nde Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali açılışında Onur Ödülleri sahiplerini buldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Antalya Film Festivali'nde Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası Antalya Film Festivali bugün gerçekleştirilen Onur Ödülleri töreni ile başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Film Festivali, 2016 Expo Kongre Merkezinde gerçekleşen açılış töreni ile açıldı. Bugün gerçekleşen açılış törenine sanat camiasının yerli ve yabancı ünlü isimleri katıldı. Düzenlenen açılış törenine devlet erkanından ise Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile festivale ev sahipliği yapan Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katılımda bulundu.

Tören açılışında kürsüye çıkan ve kısa bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bu yıl 53'üncüsü düzenlenen festivalin devamlılığının sağlanması için gösterilen çabalar için Antalyalılara teşekkür etti. Antalyalıların sahip çıkmaması ve ilgi göstermemesi durumunda bugüne değin bu festivalin devam edemeyeceğini belirten Bakan Avcı, gerçek hayattan başka dünyalara pencereler açan sanatçılara da teşekkür ve şükranlarını sundu.

Bakan Naci Avcı'nın Ardından ise kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimini hatırlatarak, hala acıların taze olduğunu vurguladı. Bu kanlı girişim sırasında şehit olan vatandaşların, demokrasi tarihini baştan kaleme aldıklarını belirtti. Başkan Türel, konuşmasının sonunda ise Festival kapsamında toplamda 39 ülkeden 134 adet sinema filminin izleyici ile buluşacağını belirtti.

Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Açılışta gerçekleştirilen Onur Ödülleri töreninde; Altın Portakal Emek Ödüllerine, Altan Karındaş ve Toron Karacaoğlu ayık görüldü. Öte yandan ise rahatsızlığı bulunan ve festivalde onur ödülü verilecek olan Deniz Çakır'a ödülünü, Serdar Güzel verecek.

Festival kapsamında verilen Yıldırım Önal Anı Ödülü, Kenan Işık'a verildi. Ödülü ünlü oyuncunun oğlu Mehmet Işık'a verdi. Öte yadan Yılmaz Gruda ve Elif Dağdeviren'de onur ödülü alan ünlüler arasında yer aldı.

Antalya Film Festivali'ne Fransa'dan katılan güzel oyuncu Audrey Tautou, onur ödülüne layık görüldü. Başarılı ve güzel oyuncuya ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Belediye Başkanı Menderes Türel beraber taktim etti.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü Emel Sayın'a 

Öte yandan festival kapsamında her yıl verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Emel Sayın'a verildi. Duayen sanatçı, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan aldı.

5haber.com  | Antalya

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.