Apple, iOS 18 İle Yenilenme Sözü Veriyor: Yeni Döneme Hazır Olun

Apple, Bloomberg'in iOS 17'deki hatalar üzerine raporlarından sonra, iOS 18'in geliştirme sürecinde iddialı ve yenilikçi bir yaklaşımla karşımıza çıkacağını duyurdu. Ünlü Apple analisti Mark Gurman, yeni sürümün önceki sürümlere kıyasla büyük değişiklikler ve yenilikler barındıracağını belirtiyor.

Yayınlanma:
Apple, iOS 18 İle Yenilenme Sözü Veriyor: Yeni Döneme Hazır Olun

Teknoloji devi Apple, geçmiş sürümlerdeki tasarım ve işlevsellik açısından eleştirilere kulak vererek, iOS 18'in geliştirme sürecine hız verdi. Bloomberg'in bu haftanın başında yaptığı açıklamalara göre, Apple, iOS 17'deki sorunlardan ders alarak, yeni işletim sistemi sürümünde ciddi yenilikler ve değişiklikler yapmayı planlıyor.

Ünlü Apple analisti Mark Gurman, Bloomberg'ün Power On bülteninde şirketin yeni iOS sürümü hakkında "iddialı ve ilgi çekici" ifadeler kullanarak, Apple'ın önceki sürümlerden önemli bir fark yaratma peşinde olduğuna dikkat çekti. iOS 7 ile başlayan ve iOS 16 ile devam eden tasarım çizgisinin ardından, kullanıcıların uzun süredir aynı arayüz hissiyatıyla karşı karşıya kaldığı bu dönemde, iOS 18 ile radikal değişikliklerin beklendiği vurgulanıyor.

Gurman, şirketin iOS 18 ile ne tür yenilikler getireceği konusunda detaylı bilgiler paylaşmasa da, işletim sistemindeki büyük değişikliklerin daha önce birkaç yıl içinde getirdiği spesifik özelliklerin temel alınarak geliştirileceğini belirtti. Apple kullanıcıları, böylece yeni bir tasarım ve işlevsellik anlayışı ile tanışacak gibi görünüyor.

Şirketin iOS 18 ile ne tür yenilikler getireceği hakkındaki bilgilerin belirsiz olduğunu söyleyen Gurman, işletim sistemindeki büyük değişikliklerin daha önce birkaç yıl içinde getirdiği spesifik özelliklerden sonra geleceğini söyledi. iOS 7 ile köklü değişikliklerle beraber farklı bir tasarım çizgisine geçen ve iOS 16'dan sonra pek de farklılık yaratmayan Apple, birkaç değişiklik dışında sanki uzun yıllardır aynı arayüzü kullanıyormuşuz hissiyatı vermeye başladı.

Gurman, bültende şu ifadelere yer verdi:

"Apple, 2024'te yayımlayacağı sürüm için daha zorlu bir görevle karşı karşıya. Birkaç yıl boyunca iOS'ta yapılan mütevazı boyutlu güncellemelerden sonra, iPhone ve iPad yazılımlarının bir sonraki sürümü nispeten çığır açıcı olabilir. Apple'ın üst yönetimi şirket içinde, güvenlik ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra önemli yeni özellikler ve tasarımlara sahip yeni işletim sistemlerini 'iddialı ve ilgi çekici' olarak tanımladı."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.