Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Tarihi Belli Oldu

2017 yılı ilk dönem asgari ücret miktarını görüşmek için işçi, işveren ve hükumet temsilcilerinin toplanacağı tarih belirlendi. İşte toplantı tarihi.

Yayınlanma:
Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Tarihi Belli Oldu

Yapılan son dakika açıklamasına göre 2017 yılı ilk dönemine ait asgari ücret miktarının belirlenmesi için düzenlenecek olan toplantının tarihi 6 Aralık olarak açıklandı.

İşçi, İşveren ve Hükumet temsilcilerinden oluşacak komisyon, 6 Aralıkta asgari ücretin tespiti için toplanacak ve toplantıda alınan karar sonrasında 2017 yılının ilk dönem asgari ücret miktarı belli olacak.

Türkiye genelinde çalışmakta olan yaklaşık olarak 6.5 milyon işiyi yakından ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri için tarihin verilmesinin ardından milyonlarca işçi, bu toplantıdan çıkacak olan kararı beklemeye başladı. Tabi görüşmelerin başlamasından önce sendikalar, bu yıl olaması gereken asgari ücret zammını konuşmaya başladı. Bu kapsamda ise, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi kesimini temsil edecek olan Türk-İş Sendikası, asgari ücretin bin 600 TL olması için diretecek.

Öte yandan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) önümüzdeki yıl asgari ücretin bin 600 liraya yükseltilmesini isteğiyle ilgili olarak milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülke olduğumuzu belirterek, “İstemenin sonu yok. Ekonominin realitelerini unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin” dedi.

Mevcut Miktar Bin 300

2016 yılı ikinci döneminde asgari ücrete gelen zam sonrasında asgari ücret bin 300 TL'ye çıkartılmıştı. Milyonlarca işçi ise, son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntı ve geçim derdi yüzünden asgari ücret zammının fazla olmasını istiyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, asgari ücret haberlerinden, taşeron haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.