Aylık 20 Bin TL Maaş Kazanma Fırsatı-Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Nasıl Olunur?

Üniversite öğrencilerine aylık 20 bin TL kazanma fırsatı sağlayan tehlikeli madde güvenlik danışmanı mesleği nedir? Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olma şartları ve meslek ile ilgili diğer detaylar.

Yayınlanma:
Aylık 20 Bin TL Maaş Kazanma Fırsatı-Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Nasıl Olunur?

Son günlerde artan işsizlik meselesi, işsiz vatandaşları yeni iş arayışlarına yönlendiriyor. Lisans mezunu milyonlarca vatandaş, bitirdikleri bölümleri ile alakasız işler yapmaktadır.

İş arayışları içinde olan lisans mezunu adaylara 5haber.com ekibi olarak yaptığımız araştırmalar ile 20 bin tl aylık maaşlı iş bulduk. Lisans mezunu işsiz vatandaşlar, tehlikeli madde güvenlik danışmanı kurslarına giderek bu konuda uzmanlaşarak 20 bin TL'ye kadar aylık alabilecekler. İşte işin ayrıntıları ve işe alınacak personellerde aranan şartlar.

Yaptığımız araştırmalar sonucu, kamuoyu tarafından çok bilinmeyen (bizde yeni duyduk) tehlikeli maddeleri; taşıyan, gönderimini yapan, paketlemesi ile uğraşan, yüklemesini doldurmasını ve boşaltılmasını yapan kişilere tehlikeli madde güvenlik danışmanı denir. Bu danışmanlar yaptıkları işlemleri, insan sağlığına, diğer canlı varlıklara ve çevreye zarar vermeden, güvenli bir şekilde belirli anlaşmalar ve ilgili mevzuatlar gereği yapmaları gerekmektedir.

İstihdam Edilecek Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanında Aranan Şartlar

# Üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olması (dört yıllık fakülte mezunu olması),

# Adli sicil kaydı bulunmamak,

# Yetkili yangın söndürme eğitim merkezlerinden uygulamalı yangın söndürme eğitimine katıldığına dair alınan belgenin aslını ibraz etmek veya noter onaylı suretini sunması,

# Tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimi yetki belgesine sahibi eğitim kuruluşlarında, tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimine katılarak, tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimi tamamlama belgesini almak, yapılan sınavda başarılı olmak şartları aranmaktadır.

Bu dalda uzmanlaşmak isteyen kişiler, tehlikeli madde güvenlik danışmanı(TMGD) eğitimini almak için bunun yetki belgesine sahip eğitim kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir. Tehlikeli madde klasmanına giren ürünlerin üretildiği yerlerde istihdam olanağı sağlanan meslekte bir danışman en fazla 5 şirkette çalışabilir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.