Bakanlıktan 2.500 Memur Alımı Yayımlanması! İşte Sözlü Mülakat Detayları

Bakanlık 2.500 memur alımı yapılacak olduğunu belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alım yapılacak.

Yayınlanma:
Bakanlıktan 2.500 Memur Alımı Yayımlanması! İşte Sözlü Mülakat Detayları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2.500 memur alımı yapılacak. 2.500 memur alımı yapılacağı ve sözlü mülakatla alımın gerçekleşeceği duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı kamun personel sözlü sınav tarihleri belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Genel Müdürlüğü B blokta yapılacak olduğu açıklandı. Adaylarında sözlü mülakata 1-2-3 gruplar halinde olacağı belirtildi.

Yapılacak sözlü sınavın nasıl olacağı bakanlıkta memur olarak çalışmak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Sınava tabii tutulacak adayların bilgi düzeyi, konuyu kavraması, ifade etme gücü ve yorumlaması, özgüveni, mesleğe uygunluğu, ikna kabiliyet ve inandırıcılığı, Genel Yetenek ve Genel Kültürü, Bilimsel ve teknik gelişmelere açıklık getirmesi gibi pek çok aşamalarda da ayrı ayrı puan verilmeye başlanacak. Bu sayede yapılacak puanlama sonucunda da adaylar arasında en uygun olanlar değerlendirmeye alınmaya başlanacak.

Bakanlıktan Memur Alımları Sözlü Mülakat

Bakanlık memur alımlarında adaylar sözlü mülakattan geçecek. Bakanlık memur alımı güncel ilan yayınlamasının ardından başvuru yapacak olanlar açısından merak edilen en önemli soruların başında KPSS oldu. KPSS şartı gibi durumların olup olmadığına ilişkin sorgulamalar yapılmaya devam ediliyor. Bakanlık memur alımlarında sözlü mülakatta, adayların anlama ve yorumlaya dayalı performanslarını da ölçümlemiş olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyenler için bir başka merak edilen hususlardan biri de alımların ne kadar olacağı denebilir. Bakanlık tarafından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyenler, başvuru şartlarına mutlaka uygun şekilde hareket etmeleri gerekiyor. Genel Yetenek ve Genel Kültür yorumlaması yapılacak olurken, ayrı ayrı puanlamalar neticesinde 2.500 personel alım sıralaması da yapılmaya başlanmış olacak.

Kamu Personel Sözlü Memur Olma İmkanı Sağlanıyor

Kamu personel alımları başladı. Kamu’da çalışmak isteyenler sözlü memur olma imkanlarından yararlanmaya başlayacak. Böylelikle kamuda çalışmak isteyenler için memur alımları yapılacak ve sözlü mülakata katılan adaylar arasında da seçim yapılacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.