Bu detayı bilmeyen tapu dairelerinden eli boş dönüyor! Tapuda sistem sil baştan değişti

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçi

Yayınlanma:
Bu detayı bilmeyen tapu dairelerinden eli boş dönüyor! Tapuda sistem sil baştan değişti

Konut alım satımında yaşanan tapu dolandırıcılığı endişesi, yeni bir uygulama ile azaltılmaya çalışılıyor. Vatandaşların en çok endişe duyduğu konulardan biri olan tapu dolandırıcılığını önlemek amacıyla bir dizi önlem alınıyor. Bu yeni uygulama ile tapu dolandırıcılığının önüne geçilmesi hedefleniyor. İşte diğer detaylar...

işkur iş

KONUT ALIM SATIMINDA TAPU DOLANDIRICILIĞI ENDİŞESİ

Konut alım satımında yaşanan tapu dolandırıcılığı endişesini azaltmak için yeni bir uygulama başlatılıyor. Bu adım, vatandaşların tapu işlemlerindeki güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Tapu dolandırıcılığına karşı yeni bir uygulama başlatılacağı duyuruldu. Yeniçağ'da yer alan habere göre, tapu dairelerindeki dolandırıcılık olaylarının artmasıyla vatandaşların endişeleri giderilecek. Özellikle tapu devri sırasında yaşanan hileli durumlarla ilgili alınan tedbirler ve devletin sunduğu güvenceler, insanların endişelerini azaltmaya yardımcı oldu. Bu yeni uygulama ile tapu dolandırıcılığının önüne geçilmesi ve vatandaşların mağduriyetinin engellenmesi amaçlanıyor.

ev daire

Devlet güvencesiyle konut alım-satımlarında kullanılan "Tapu Güvenilir Hesap" sistemi, hem tapu hem de para alımını güvence altına alıyor ve işlem sırasında oluşabilecek olumsuzlukları engelliyor. Bu hesap, Takasbank ve kamu bankaları Ziraat, Vakıf ve Halkbank tarafından kullanılıyor. Para transferi yapmak isteyenler öncelikle Tapu Müdürlüğü'ne başvurarak müracaatlarını tamamlıyorlar. Daha sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından e-tahsilat numarası veriliyor. Bu numara ile alıcı ve satıcılar, Tapu Takas web sitesi, mobil uygulama veya e-Devlet üzerinden Takasbank aracılığıyla işlem yapabiliyorlar. Bu sistem sayesinde konut alım-satımı süreçlerinde güvenli ve hızlı bir şekilde işlem yapmak mümkün oluyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından verilen e-tahsilat numarası ile alıcı ve satıcılar, Tapu Takas web sitesi, mobil uygulama veya e-Devlet üzerinden Takasbank aracılığıyla işlem yapabiliyorlar. Satıcı bilgileri sisteme girildikten sonra alıcı onayı ile işlem başlıyor ve transfer bedeli banka güvencesi altına alınıyor. Eğer tapu devri gerçekleşmezse, evi devralacak kişi bankaya başvurarak parasının kendisine iadesini sağlayabiliyor. Bu sistem, güvenli ve şeffaf bir şekilde konut alım-satım işlemlerinin yürütülmesine olanak tanıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.