Doğada bedavaya servet kazanıyorlar! Toplayıp satan paraya para demiyor

Türkiye'nin verimli topraklarında yetişen çok sayıda sebze ve meyve, binlerce vatandaşımıza ek gelir sağlıyor. Bu altın değerindeki ürünü duyanlar ise toplamak için eline poşeti alıp soluğu orada alıyorlar..

Yayınlanma:
Doğada bedavaya servet kazanıyorlar! Toplayıp satan paraya para demiyor

Ülkemizde ek gelir kazanmak isteyenleri sevindiren bir konu daha ortaya çıktı. Türkiye'nin verimli tarım arazileri, tarım ürünlerinde altın ağırlığını artırmaya devam ediyor ancak Ankara ile İstanbul'u birleştiren ortak nokta, paranın kelimenin tam anlamıyla topraktan fışkırmasıdır.

Ülkemizin bereketli toprakları birçok insana geçim kaynağı sağlıyor ve barındırdığı zenginlikler, bulanları sevindiriyor. Doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle tanınan Boşu'da altın değeri taşıyan bir ürün yetişmekte. Ormanda doğal olarak yetişen bu ürün hem köylülere hem de ek gelir kazanmak isteyen vatandaşlara zenginlik katıyor. Şehirde zenginlik olduğunu öğrenen kimse hemen çantasını, çantasını, sepetlerini alıp oraya doğru yola çıkarlar.

Kanlıca Mantarı

KİLOSU 200 LİRANIN ÜZERİNDE

Doğal güzellikleri ve kültürüyle tanınan Bolu'da çok çeşitli tarım ürünleri yetiştiriliyor. Tarımsal ürünlerin yanı sıra toprakta doğal olarak yetişen mantarlar da halkın geçim kaynağıdır. Dağlarda yabani olarak yetişen kanlıca mantarlar ortaya çıkmaya başlayınca hem köylülerin hem de şehir dışından gelenlerin yüzünü güldürüyor. Kilogramı 200 TL'ye varan fiyatlarıyla 100 yıldır Bolu'da yaşayan köylülere geçim kaynağı olarak bilinen kanlıca mantarı hemen hemen herkesin sağlık ve gelir kapısı oldu.

Kanlıca Mantarı

Çok sayıda vatandaş mantar toplamak için Ankara ve İstanbul'dan Bolu'ya geliyorlar. Çok sayıda alıcısı olan kanlıca mantarları toplanıyor. Bölgede melki olarak bilinen kanlıca mantarının bir o kadar da alıcısı ve satıcısı var ama ağırlığı 200 lirayı aştığı için değeri de artıyor. Bu nedenle kanlıca mantarını toplamak için rekabet yaşanırken vatandaşlar kiloyla toplayıp satıcılara yöneliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.