Euro Tarihi Zirveyi Gördü (6 Temmuz 2017 Piyasalarda Son Durum)

Son günlerde yaşanan gelişmeler ve AP'nin Türkiye ile müzakereler askıya alınsın kararı sonrasında dolar ve eurodaki yükseliş devam ediyor. İşte piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
Euro Tarihi Zirveyi Gördü (6 Temmuz 2017 Piyasalarda Son Durum)

Son dakika haberi ekonomiden geldi. Son verilere göre Euro 4.14 lira sınırını da aşarak 4.1415 lira ile tüm zamanların rekor düzeyine yükseldi.

Dolar ise 3.63 Lira seviyesine kadar yükseldi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının dün akşam açıklanan tutanakları sonrası küresel piyasalarda yaşanan elişmelerle dolar ve euro yükseliyor.

Yeni güne 3.60 lira ile dünkü düzeylerden başlayan dolar, artan jeopolitik risklerin de etkisiyle 3.6380 liraya ulaşırken, euro da 4.1415 liraya kadar tırmandıktan sonra, bu düzeylerde hareket etmeye başladı.

Lirayı, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, bölgesel jeopolitik risklerin de etkilediğine dikkat çeken piyasa analistleri, özellikle Suriye ve Katar'a ilişkin gelişmelerin Türkiye'nin bölgeye yakınlığı nedeniyle lira üzerinde satış baskısını ağırlaştırdığına dikkat çekiyor.

Son dakika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, sıcak gelişmelerden, yerel haberlerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.