Evi olan herkese duyuruldu! 6.815 TL para iadesi yapılacak: Başvuruya son 10 gün

Ev sahipleri 10 gün içinde 6 bin 812 TL iade alabilecek! Tüm detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Evi olan herkese duyuruldu! 6.815 TL para iadesi yapılacak: Başvuruya son 10 gün

Tapu sahiplerinin yüzünü güldürecek haber! 6 bin 812 TL para iadesi yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV SAHİPLERİNE PARA İADESİ YAPILACAK

Ev sahibi olan vatandaşları yakından ilgilendiren duyurular paylaşıldı. Mart ayında yapılan emlak vergisi ödeme döneminde birçok vatandaşın vergi muafiyetinden yararlanma hakkını bilmediği ortaya çıktı. GİB tarafından yapılan duyurulara göre birçok vatandaş emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Emlak vergisi muafiyet hakkı olanlar ve bunu bilmeden ödeme yapanlar 5 senelik ödemelerini iade alabiliyor. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan kararda şu sözlere yer verildi; 'Cumhurbaşkanı kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup 18 yaşını doldurmayanlar hariç hiçbir geliri olmadığını belgeleyen, geliri sosyal güvenlik kurumundan aldığı maaştan ibaret olan, gaziler, engelliler, şehitler, dul ve yetimlerin, 

emlak vergisi muafiyet şartları

Türkiye sınırı içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması durumunda meskenlerine ait vergi oranları sıfıra indirilecektir. Bu hüküm yukarıda belirtilenlerin tek meskene hisse ile sahip olmaları durumunda hisselerine ait kısım hakkında uygulanır. Muayyen zamanda dinlenme amacıyla kullanılan meskenler hakkında bu hüküm uygulanmaz. Geliri olmadığını belgelemenin usul ve esaslarını belirlemekte Maliye Bakanlığı yetkilidir.' Bu karar kapsamında emlak vergisi muafiyeti hakkı olan ancak haberi olmadan vergi ödemesi yapan vatandaşlar geri dönüş ödediği 5 senelik para iadesi alabiliyor. Emekliler, ev hanımları, işsizler, gaziler, şehit akınları, geliri olmayanlar ve evi 200 metrekareden daha küçük olan vatandaşlar emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Muafiyet ve para iadesi için başvurular bağlı olunan belediyeye yapılabiliyor. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.