Fed'in Faiz Kararı Önceki Dolar ve Euro'da Düşüş (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Dolar ne kadar? Altın fiyatları yükseldi mi? Dolar tekrar yükselecek mi? Fed'in faiz kararı öncesi dolar kritik seviyenin altına indi. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Fed'in Faiz Kararı Önceki Dolar ve Euro'da Düşüş (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

ABD Başkanlık seçimleri ile başlayan ve Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile müzakereler askıya alınsın kararı ile devam eden döviz kurundaki tırmanış, son günlerde durdu ve döviz kuru ciddi bir düşüşe geçti.

Küresel piyasalardaki gelişmeler ve Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımlarıyla gerileyen dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklanacak tutanakları öncesinde, 6 Ocak'tan bu yana ilk kez 3.60 liranın da altını gördü.

Güne 3.61-3.62 lira aralığında başlayan dolar 3.5964 liraya kadar gerilerken, euro da 3.80 liranın altına gerileyerek 3.7828 liraya kadar çekildi. Tutanakların açıklanmasına saatler kala, dolar 3.59 - 3.60 lira, euro da 3.79 - 3.80 lira aralığında heraket etmeye başladı.

İç ve dış piyasalarda gözler, Fed'in önümüzdeki dönem politikalarına ilişkin ipucu vermesi beklenen, bu akşam TSİ 22:00'de açıklanacak tutanaklarına çevrildi.

Gün içinde yatay hareket edenBorsa İstanbul Endeksi de (BIST-100) yüzde 0.49 düşüşle 88 bin 531 puandan kapandı.

Altın Fiyatları

Son dönemlerde yüksek seviyelerde dolaşan altın fiyatları ise dalgalı seyrini halen koruyor. Altının gramı 142 tl seviyesinden işlem görürken çeyrek altın 228 tl'ye alınıp 233 tl'ye satılmaktadır. Yarım altın ise 456 tl'ye alınıp, 467 tl'ye, Cumhuriyet altını ise 851tl'ye alınıp 865 tl'ye satışa sunulmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.