Fed'in Son Dakika Açıklaması ile Dolar Tekrar Yükselişe Geçti (24 Şubat Güncel Fiyatlar)

Son dönemde düşüşe geçen döviz kurları, ABD Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yönünü yukarı doğru çevirdi. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Fed'in Son Dakika Açıklaması ile Dolar Tekrar Yükselişe Geçti (24 Şubat Güncel Fiyatlar)

Son bir hafta içinde düşüş içinde olan döviz kurları, Fed'den gelen açıklamalar ile yönünü yine yukarıya çevirdi.

ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) bir yetkilinin, faiz artırımının "Mart kadar yakın" olduğunu söylemesi üzerine küresel piyasalarda yükselen doların yönü yukarıya döndü.

Fed'in önceki gece açıklanan tutanaklarının ardından 3.55 lira düzeyine kadar gerileyen dolar 3.5824 liraya çıkarken, euro da 3.78 liradan dönüp 3.79 liranın üzerine yükseldi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker'ın ABD'de yeni faiz artırımının "Mart ayı kadar yakın bir zamanda" yapılması gerektiğini söylemesi üzerine, dolar küresel piyasalarda güç kazandı.

Doların yeniden yükselişe geçmesinin ardından Borsa İstanbul'da hisse senedi fiyatlarında düşüş hız kazandı ve BIST 100 Endeksi yüzde 1.37 düşüşle 87 bin 921 puana kadar geriledi.

Altın Fiyatları

Bu gelişmelerin yanında altın fiyatları ise yüksek seviyesini halen koruyor. Kapalı çarşıda altının gramı 144 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 231 liryaa alınıp 237 liraya satılmakta, yarım altın 462 liraya alınıp 474 liraya satılmakta, Cumhuriyet altını ise 958 liraya alınıp 973 liraya satışa sunulmaktadır.

Ekonomi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından 5haber'i takip ederek haberdar olabilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.