Fındık Araştırma Enstitüsü'nün 80. Kuruluş Yıldönümü

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Fındık Araştırma Enstitüsü'nün kuruluş yıldönümüce gerçekleştirilen programda bazı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Fındık Araştırma Enstitüsü'nün 80. Kuruluş Yıldönümü

fMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fındık Araştırma Enstitüsü'nün 80'inci kuruluş yıldönümü vesilesi ile düzenlenen etkinliğe katıldı.

Katıldıkları kutlama etkinliğinde bazı açıklamalarda bulunan Nurettin Canikli ile İsmet Yılmaz gündeme yönelik bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda ise fındık üretimi ile fındık üreticisine hükumet olarak sürekli olarak destek verdiklerini belirten Bakanlar, fındıkçıların haklarını bıkmadan koruduklarını belirtti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, açıklamasında ise, kuruluş yıldönümü olan Fındık Enstitüsü'nün fındık üretimi ve üreticisine sürekli olarak destek olduğu ve üreticinin haklarının sürekli olarak korunduğunun altını çizdi. Fındık Araştırma Enstitüsü'nün kuruluşundan bu yanda farklı çalışmalar yürüttüğünü ve fındık üreticisinin yanında olduğunu belirten Canikli, bu durumun sürekliliğinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fındık üretimi ve yetiştirilmesi süreci konusunda dikkatli olunmasını, fındık ilaçlamada kullanılan yöntem ve ilaçların daha da geliştirilmesi, fındık ilaçlamada kullanılan kimyasal ilaçların sağlığa ve doğaya zararlı olmamasına önem gösterilmesinin gerektiğini belirtti. Açıklamasının devamında Canikli, geçtiğimiz yıllarda fındık üreticilerinin kullandığı ilaçların, çevrede bulunan hayvanları öldürdüğünü ve çevreye zarar verdiğinin altını çizdi.Fındık üreticisine de seslenen Başbakan Yardımcısı Canikli, yapılacak olan düzenli ve doğru ilaçlamalar sayesinde dekar başına üretim miktarının arttırılabileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Canikli'nin ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Fındık Araştırma Enstitüsünün gerekli olduğu ve bu sektör üzerinden geçimini sağlamakta olan 400 bin aileyi ilgilendirdiğini belirtti.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.