Gram altının şirazesi kaydı! 1 saatte 200 TL'lik flaş değişim: Altın biriktirenler dikkat

Fed'in politikasının ardından altın fiyatlarında büyük bir şok yaşandı. Fed'in faiz kararı sonrası piyasa sarsıldı ancak gram altının 200 TL'nin etkisi açıkça görüldü.

Yayınlanma:
Gram altının şirazesi kaydı! 1 saatte 200 TL'lik flaş değişim: Altın biriktirenler dikkat

Fed'in dün Türkiye saatiyle 21.00'de açıklanan faiz kararının ardından karar, küresel piyasalarda büyük şok yarattı. Faiz kararları yerine Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ve satır arası mesajları altını destekledi. Dün geceki Fed açıklaması, beklendiği gibi temel faiz oranlarını değiştirmeyerek 23 yıldaki en yüksek seviye olan %5,25 ile %5,50 arasında bıraktı. Karar bekleniyordu ancak Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumları piyasada soğukluk yarattı. Sabah piyasa açılıp, altın yanlısı açıklamalar nedeniyle altın fiyatları yükselmeye başlayınca beklenen gerçekleşti.

2024 yılı sonunda beklenen gram altın fiyatı ne kadar?

Gram altının şirazesi kaydı! 1 saatte 200 TL'lik flaş değişim

Bu gelişmeyi değerlendiren altın ve finans piyasası uzmanı Şirin Sarı şunları söyledi:

"Gram altın alanında yeni bir rekor öne çıkıyor. Gram altın hem döviz bazında hem de ons bazında etkilenen bir emtiadır. İç piyasada dolar yükselişini sürdürüyor. Yıl sonuna kadar 2.500 - 3.000TL aralığına ulaşacağı yönünde beklentiler zaten vardı. Gram altın piyasada yükselişini sürdürüyor.

İç piyasada USD ve TL geçerlidir. Yurt dışı piyasalarda 2.200 ons ve üzeri altının fiyatı da gram altının fiyatına yansıyacak. Ama biz jeopolitik risklerden bahsetmeye devam ettiğimiz sürece, enflasyon riski olduğu sürece, Kızıldeniz etkisi enflasyon ve petrol fiyatları üzerinde endişe verici etki yarattığı sürece ons altın ve altının fiyatı yükselecektir.

Şu anda 2024 yılının ikinci yarısından sonra da beklentiler devam ediyor. Gram Altın'ın yükseliş eğiliminin devam ettiğini varsayalım.

Fed faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum! Altın fiyatı neden yükseliyor ve daha da artıyor?

Altın fiyatları, güçlü dolar ve yurt dışı piyasaların gelişmesi nedeniyle yükselişe geçse de 2024 sonu gram altının fiyatına ilişkin tahminler 2.500 TL ile 3.000 TL arası değişiyor. Altının fiyatı 2.500 TL ise bugünkü kurla tam 200 TL artacak.."

Not: Buradaki bilgiler beyanlardan derlenmiştir ve yatırım tavsiyesi vermemektedir. Bu mesaj yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.