Gün geçtikçe İsrail'de kriz büyümeye devam ediyor!

İsrail’de gün geçtikçe kriz daha da fazla meydana gelmeye devam ediyor. Başkan Netanyahu’nun yargı reform tasarısını reddetmesi gerçeğiyle kriz daha fazla büyümeye başlamış oldu.

Yayınlanma:
Gün geçtikçe İsrail'de kriz büyümeye devam ediyor!

İsrailin Başbakanı Netanyahu Cumhurbaşanı Herzog’ya önermiş olduğu yargo reform tasarısını reddetmesi de olayın krize dönüşmesine sebep oldu. İsrail’de son günlerde alınan kararlarla ilgili durumlar söz konusu olurken, İsrail’in her geçen gün krizin artmasına neden oldu. İsrail’de eleştirilen konulardan biri de yargo reformu krizi olurken, Başbakanın tasarıyı reddetmiş olması tartışmaya yol açtı.

Başbakan Netanyahu Twitter'dan paylaşım yaptı!

Konuyla ilgili olarak İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Twitter'da kendi hesabından açıklama yaptı. Başkan yaptığı açıklamada yargı düzenlemesine dair önemli yerlere değinirken, Cumhurbaşkanı Herzog’un bu önerisinin iç savaş sorunlarına maruz kalabilme potansiyeli olduğunu belirtti. Yaşanan krizin bir an önce sonlanması için önermiş olduğu halk tasarısı hakkında öneride bulundu. Cumhurbaşkanın sunduğu tasarının sorunlara neden olması an meselesi olduğunu ve bu sebepten ötürü reddetmenin daha doğru bulduğunu savundu.

İsrail Halkı tasarıya karşı çıktı!

Tasarının yayılmasının ardından İsrail halkının bu duruma karşı çıktıkları için sokağa dökülmüştü. Halk tarafından önemsenen bir durum olmadığını ve iç karışıklığa sebep olan risk içerikli bir tasarı olduğunu dile getiren Netanyahu’dan son derecede riskli diyebileceğimiz açıklamalar yapıldı. Tasarının yaptığı açıklamayla İsrail bölgesinde de tepkiler gün geçtikçe dahada çok büyümeye devam ediyor. Doğal olarak tepkilerin karşı çıkılamaz bir durum alması halinde İsrail Hükümetinin endişeleri artmaya devam ediyor. Başbakan Netanyahu’dan böyle bir karar almasının altında yatan en açık durumlardan biri de İsrail halkının tasarıyı karşı çıkması, kabul etmemesi ve hatta iç karışıklığa sebep olan tepkilerin ortaya koyması denebilir.

Yargının düşünce özgürlüğüne karşı müdahalesi olarak görülen tasarıya verilen tepki her geçen gün daha da arttı. Yargının yetkilerinin sınırlandırılmış olduğu tasarı, ağır bir şekilde eleştiriye maruz kaldı. İsrail’i oldukça meşgul eden bir konu, gün geçtikçe krizi daha da fazla tetiklemeye sebep oluyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.