Hak İş'ten Yeni Bakan Sarıeroğlu'na Taşerona Kadro Çağrısı

Bugün düzenlenen bir toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hak İş Genel Başkan Yardımcısı, taşerona kadro konusuna değindi. İşte Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Toruntay'ın yeni Bakan Jülide Sarıeroğlu'na çağrısı.

Yayınlanma:
Hak İş'ten Yeni Bakan Sarıeroğlu'na Taşerona Kadro Çağrısı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, yaptığı son dakika açıklamasında taşeron işçilerin kadro sorununa değindi. Toruntay, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir otelde düzenlediği basın toplantısında, çalışma hayatının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Öz Taşıma İş Sendikasının 4,5 yıl önce kurulduğunu ve 800 bin kişinin çalıştığı Ulaştırma İş Kolunda kısa sürede önemli bir noktaya geldiklerini söyledi.

Yani Çalışma Bakanından Beklentiler

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Toruntay, üyelerinin yaklaşık yüzde 48'lik bir kısmını oluşturan taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesini ve taleplerinin karşılanmasını istediklerini bildirirken, hükümetin taşeron işçilere kadro vaadinde bulunduğunu, "Taşeron işçilerin kadro sorunu hala ortada duruyor. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere yeni kabineden bu sorunun biran evvel çözülmesine yönelik adımlar bekliyoruz." şeklinde aktardı.

Bir basın mensubunun Bakan Sarıeroğlu'nun Hak-İş kökenli olduğunu anımsatıp, "Sayın Bakandan beklentileriniz neler?" sorusu üzerine Toruntay, şunları söyledi:

"Öncelikle yeni görevinin sayın Bakana tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Kendisinin sendikacı bir geçmişi olduğu için çalışma hayatının sorunlarını gayet iyi biliyor. Ondan beklentimiz temel çalışma hayatının sorunlarına ve özellikle de kadın çalışanlara yönelik projeler geliştirmesi."

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.