Havada Kalan Taşerona Kadro Açıklamaları (Açıklamalar Geldi Ama Taşerona Kadro Gelmedi)

Taşerona kadro ne zaman? Taşerona kadro konusunda gelen son açıklamalar neler? Kadro açıklamalarının neden devamı gelmiyor? Açıklamalar neden havada kalıyor? Taşerona kadroda kim ne dedi? İşte Taşerona kadro konusunda yapılan açıklamalar ve bu açıklamaların değerlendirmesi.

Yayınlanma:
Havada Kalan Taşerona Kadro Açıklamaları (Açıklamalar Geldi Ama Taşerona Kadro Gelmedi)

Kadro bekleyen taşeron işçiler, hükumet yetkililerine sesleniyor.

1 Kasım seçimlerinden önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından verilen kadro müjdesi,  halen yerine getirilmedi. Müjdenin verilmesinin üzerinden 1.5 fazla bir süre geçti. Sabırsız bekleyiş ile geçen bu sürede zaman zaman yapılan açıklamalar, kadro görüşmelerinin devam ettiği ve kısa süre içinde taşeron işçilerin kamuya alınacağı belirtildi.

Ancak dönem dönem yapılan açıklamalarda ise kadro meselesinde henüz bir noktaya varılmadığı ve yasanın Meclise ne zaman geleceğinin belli olmadığı belirtildi. Son olarak bir açıklama Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den gelmişti. Bakan Özlü, taşeron işçilerin kamuya alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, çalışmaların sürdüğünü ve kadro yasası için 2 çözüm üzerinde karar kılındığını söyledi.

Kadro yasası için hazırlanan bu iki formülün Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüleceği ve bir çözüm üzerinde karar kılınarak bu çözümün yürürlüğe konulacağı belirtildi. Ancak bu açıklamanın ardından 1 aylık bir süreç geçti ve halen bir açıklama yapılmadı.

Bakan Ağbal 21 Mart Demişti

Maliye Bakanı 2017 Mart döneminde taşerona kadro ile ilgili yaptığı açıklamada yasanın 21 Mart tarihine kadar meclise geleceğini ve bu konunun kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söylemişti. Ancak bu tarihin de üzerinden 5 ay geçti ama halen bir gelişme yok.

Müezzinoğlu Kamu Çalışma Reformu Demişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kamuya alınması meselesinin kamu çalışma reformu kapsamında görüşüleceğini söylemişti. Bakan Müezzinoğlu, kamu çalışma reformunun referandum sonrasında gündeme geleceğini de söylemişti. Ancak bu açıklamalar da havada kaldı.

Türk-İş Toplu Sözleşmede Tamamlayacağız Demişti

Türk İş Sendikası, kamu işçileri için toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taşerona kadroyu gündeme getireceklerini ve şart koşulacağını söylemişti. Ancak toplu sözleşme görüşmeleri de tamamlandı. Konu toplu sözleşmede gündeme geldi ancak bi gelişme kaydedilmedi.

Milli Eğitim Bakanının Açıklamaları

Taşerona kadro konusuna geçtiğimiz aylarda değinen Milli Eğitim bakanı İsmet Yılmaz, “Taşeronla ilgili Başbakanımızın talimatı var. Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Devlet Personel Başkanlığımız üzerinde çalışıyor. İnşallah tamamlandığında milletimizin huzuruna gelecek. Halka ne söz verdiysek mutlaka yerine gelmiştir ama orada bir zamanlama problemi vardı. O da inşallah Maliye ve Çalışma bakanlıklarının ortak çalışmasıyla çözümlenecektir diye düşünüyorum. Biz, sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe olmanın, bu milleti en iyi şekilde yönetmenin en önemli unsuru olarak görüyoruz. Her şeyi istişareli yapacaksınız. Kendi başınıza doğruyu bile yapsanız istişareden uzakta yapmışsanız mutlaka hata yapma ihtimaliniz artıyor. AK Parti, bugüne kadar diğerlerine kıyasla en az hatayla bugüne kadar gelmişse, milletin teveccühünü ve desteğini alıyorsa bunda en büyük pay, milletle beraber yürümesidir, istişareden hiç bir zaman ayrılmamasıdır.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak bu açıklama da yine havada kaldı.

Hizmet İş'in Taşeron Açıklaması

Hizmet İş Sendikası yaptığı taşeron açıklamasında şu ifadelere ye verdi:

“4 yıl önce taşeron işçinin yüzüne kimse bakmazken, izinleri iptal edilirken, kıdem tazminatları girdi çıktı yapılıp silinirken, kimse bizleri adam yerine dahi koymazken şimdi sabah akşam taşeron konusu gündeme geliyor. Yaptığımız mücadelenin artık sonuna geldik. Pes etmek yok sonunda biz bu kadroyu alacağız başka çaresi yok. Öylede alacağız böylede bu kadroyu alacağız” dedi. Taşeron işçilerin kadroyu analarının ak sütü gibi hak ettiğini belirten Özdemir şöyle devam etti:

“Biz anamızın ak sütü gibi bu kadroyu hak ettik. Üzerimize düşen görevi yaptık. Şimdide kadro istiyoruz ama adam gibi kadro. Özel Sözleşmeli Personel statüsü gibi ne olduğu belli olmayan oyuncak işlerden değil. Ya işçi kadrosu yada 657 memur kadrosu istiyoruz. Taşeronlar artık ileriye dönük hayal kurabilir, evlenebilir bir araba alabilir. Şuan hiç kimse hayal dahi kuramıyor. ‘Yarın ne olacağım, maaşım kaç lira olacak? Şirket değişince benim halim ne olacak?’ endişelerine kapılmayacak. İnşallah kadroyla bunlara çözüm bulacağız. Kesinlikle hayal kırıklığına kapılmayın bu işin peşini bırakmayacağız.”

Ancak bu açıklama doğrultusunda da henüz bir adım atılmadı.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.