İdeal Okul Çantası Nasıl Olmalıdır? Uzmanlar Hangi Çantaları Öneriyor?

İdeal okul çantası nasıl olmalıdır? Okul çantası alırken nelere dikkat edilmesi gerekir? İdeal okul çantasının boyu ne kadar olmalıdır? Okul çantası alış verişi nereden yapılmalıdır? İşte okul çantası hakkında uzmanlardan önemli uyarılar ve okul çantası alış verişi için doğru adres.

Yayınlanma:
İdeal Okul Çantası Nasıl Olmalıdır? Uzmanlar Hangi Çantaları Öneriyor?

Yeni eğitim-öğretim dönemi 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlıyor. Okulların açılacak olması ile birlikte aileler, okul alış verişlerine başladı.

Okul alış verişi yapacak ailelerin ilk baktığı ve en çok önem verdiği gereçlerin başında okul çantası geliyor. Özellikle okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin aileleri, güzel ve kaliteli bir okul çantası almak için araştırmalara başladı. Biz de 5haber.com olarak en güzel okul çantası nasıl olur , standart ölçüler nasıl olmalıdır? konusunu ele aldık. En Güzel Okul Çantası

Uzmanlardan Okul Çantası Önerisi

Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Dr. Nurullah Ermiş, okul çantası alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.  Ermiş, okul çantasının çocuklarının omurga sağlığını etkilediğini belirterek, "Boyun hızlı uzadığı yaşlarda tek el veya tek omuzla taşınan çantalar omurgada skolyoz gibi duruş bozukluklarına neden olabilir" dedi.

Okul alışverişlerinde özellikle çanta alımı konusunda vatandaşları uyaran Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Dr. Nurullah Ermiş, hatalı çanta kullanımının uzun vadede duruş bozukluklarına neden olabildiğini söyledi. Ermiş çanta seçimi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Omurga sağlığı ve duruş bozukluklarının önlenmesi adına ergenlik oldukça önemli bir dönemdir. Omurgadaki eğriliklere verilen genel bir isim olan skolyoz, özellikle gelişme çağındaki çocuklarda görülüyor. Skolyoz hastalığı çocuklarda yanlış oturma, sürekli sırtın bir tarafında yük taşıma gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor."

Acıbadem Maslak Omurga Sağlığı Merkezi, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay  ise ideal okul çantası ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Okul çantası deyince, el çantaları, sırt çantaları, tekerlekli, çekilebilen çantalar, omuz askılı postacı çantaları gibi birçok alternatif var. Bunların içinden sırt çantaları en iyi alternatif gibi gözükse de, yanlış kullanıldıkları veya ağır oldukları zaman omurgayı oluşturan kemik-kaslarda, eklemlerde zorlanmayla sırt ve bel ağrısına neden olabilirler."

En güzel ve uygun fiyatlı okul çantaları için tıklayın

Sağlıklı Okul Çantası Nasıl Olmalıdır?

# Hafif materyallerden yapılmış çantalar tercih edin.

# Yaklaşık 5’er cm genişliğinde iki omuz askılı ve bel destek pedi olan, askılarında ve bel destek pedinde yumuşak destek maddesi bulunan çantalar tercih edin.

# Çantanın farklı bölüm ve cepleri olmalı.

# Kalça ve leğen kemiğini sararak çantanın ağırlığını omuzlardan alan kemer/askıları olan çantalar tercih edin.

# Tekerlekli çantalar vücuda daha az yük binmesini sağlar.

# Çantanın en geniş ve en çok eşyanın olduğu merkez kısmı, çocuğun bel bölgesi hizasına gelmeli. Omuz ve bel askılarını bu şekilde ayarlayın.

# Çantanın bel destek pedi, çocuğun bel kıvrımını tam ve uygun bir şekilde doldurarak sarmalı.

# Ağır elektronik cihazlar için ayrı bir çanta ayarlanabilir.

Çanta Kullanımında Bilinmesi Gerekenler!

# Çantayı her zaman iki omzu ile taşımalı.

# Ağır objeleri vücuduna yakın ve biraz aşağıda olacak şekilde taşımalı.

# Sivri uçlu cisimleri çantanın sırt bölgesine yakın yere yerleştirmemeli.

# Çantasını bacak kaslarını kullanarak sırtına yerleştirmeli.

# Çantasını kolları düz ve gövdesini öne eğmeden ve kolları düzken sırtına almalı.

# Yürürken gövdesini öne eğmemeli.

İdeal Okul Çantası Örneklerine Gitmek İçin Aşağıdaki Adresi Ziyaret Edin

Kaynak: Toptan Çanta

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.