İlk 4 aylık enflasyona göre memurlar ne kadar zam alacak?

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memurların enflasyon fazlası alacakları zam miktarı belli oldu. Peki memurlar yılın ilk 4 aylık verilerine göre yılın ikinci döneminde ne kadar zam alacak? Yeni maaşların zamları ne kadar olacak? İşte memurların maaşlarına beklenen zam miktarı.

Yayınlanma:
İlk 4 aylık enflasyona göre memurlar ne kadar zam alacak?

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memur maaşlarına zam olup olmayacağı da netleşmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında 2017 yılında memurlara 3+4'lük zam yapılacağı kararı alınmıştı. Alınan bu karar ilşe yılın ilk 6 aylık döneminde 2016'ya göre yüzde 3'lük bir artışma memur maaşları hesaplara yattı. Temmuz ayı itibariyle de yeni memur maaşlarının devreye girmesi bekleniyor. Memur maaşları çin Temmuz ayında uygulanacak olan yüzde 4'lük zamma bu dönem yılın ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon fazlası rakamın da etki etmesi bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre yılın Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası ilk 4 aylık rakamlar netleşti. Buna göre yılın ilk 4 ayında enflasyon oranı 4.39 oldu. Buna göre memurlar, yılın ikinci döneminde yüzde 3'lük zammın yanı sıra enflasyon fazlası 1.39'luk zam alacak.

Buna göre memur maaşlarına uygulanacak zam miktarının kesinliği, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonucu netleşecek.

Öte yandan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılına ait enflasyon ön görüsünü yüzde 8 olarak açıklamıştı. Buna göre yıl sonunda 3+4 zam alması beklenen memurların 2018'e en az fazladan yüzde 1'lik bir zamla merhaba demesi bekleniyor.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamları detaylarına gitmek için lütfen tıklayın

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.